29 September 2010

Datum: 2010-09-29
Tid: 18:27:19


Hejsan!!!

Ojdå, Det var inte direkt igår jag skrev haha. Man får väl uppdatera sig (och alla andra som läser) om vad som har hänt den senaste tiden !!!

I måndags var det föräldra möte på stjärnans dagis klockan 18.00-20.30. Rebecca var snäll och ställde upp med att passa Amanda under denna tiden då inte hon fick vara med, Däremot hade vi ju lille Benjamin med oss, Han är för liten för att lämnas bort.
Man skulle göra collage med bilder på barnet, Barnets syskon & föräldrar samt kanske på ngn annan i släkten. Men eftersom att vi inte hade framkallat ngr bilder på lilleman då så sa dom att det var helt okej om man gjorde det hemma, Så skulle man bara ta med sig det till dagiset sen när det var klart. Jag tänkte vara så fräck att jag skall använda mina scrapbooking paket som ligger här hemma :D
Har framkallat bilder på lilleman idag så jag skall börja med collaget direkt när bilderna är kommna, Samt att jag väntar på en canvastavla med bilden som jag har överst i inlägget.
Det är på när Benjamin håller i Amandas finger :) Tyckte det var så sött, Fint & gulligt att jag var tvungen att ta bild på det och skicka iväg så jag kan få en tavla på det hehe :P

Igår gick jag upp vid halv 8, Fixade frulle till blomman, Upp med henne 08.15, Fick i henne lite frukost, Tvättat av henne & bytat blöja sen på med kläder & yterkläder. Fick gjort iordning Benji oxå och sen iväg för att lämna stjärnan på dagis. Hem igen och vänta på att klockan skulle bli 10.00 så Benjamin & jag kunde gå till BVC, Hade tid där 10.15.
In och fick vägt och mätt honom, Han hade gått upp fint i vikt, Han vägde förra tisdagen 3920g & igår hade han gått upp till 4160g, Längden hade det inte hänt så mkt på, Han har bara växt ½cm så han är bara 53,5 lång, Men jag älskar min lille plut ändå hehe :P <3

Idag har vi inte gjort allt för mkt.
Mannen gick upp imorrse för att ta Amanda, Få i henne frulle, På med kläder & iväg och lämnade henne på dagis. Hem och dukade fram frulle och fick upp mig. Vi åt och sen gjorde vi oss iordning för att ta bussen ner till ICA Maxi 11.17. Vi storhandlade och tog en taxi hem igen 12.45. Fick packat in alla varor på sina rätta platser, Och sen dammsög & torkade hjärtat golven medans jag matade lilleman. Sen klockan 14.00 gick älsklingen och hämtade stjärnan på dagis. Det hade gått jätte bra med henne idag oxå (vilket det gör varje dag).

Vi har fått upp vår nya 42" TV på väggen i v-rummet nu oxå, Ja TV:n kom hem i måndags men vi skaffade inte väggfäste till den förrens igår. Så då satte hjärtat mitt upp den. Och den gamla 40" TV:n har vi satt in i vårt sovrum på väggen. Känns lite ovant att kolla på så stor TV inne i sovrummet när man skall gå & lägga sig, Men det är ju bättre med den, För då slipper man kisa (Stavas?) haha :P

Nu ikväll har älsklingen tvättat, Vi har fått ätit midda som bestod utav bruna bönor, Stekt bacon & falukorv. Ikväll blir det lite TV tittande, Själv skall jag springa mellan duschen & TV:n.
Jag skall färga håret idag tänkte jag (Kommer dock gå åt helvete då jag inte är så duktig på att göra det på mig själv, Men det får gå som det går).
Benjamin ligger och sover med sin nya filt han fick utav sin farmor idag (Barbapapa - Vad annars) :)

Amanda har somnat i min famn efter att hon klämde fingret i dörren in till sitt rum, Så nu skall vi sätta haspar på dörrarna här hemma så hon inte kan leka med dom och skada sig. Jag får lite panik när hon skadar sig för jag tycker det är hemskt :( Stackars vår sessa <3

Nej gott folk, Det får räcka för idag tycker jag hehe, Ciao ciao!!!



Mina älsklingar, Dom är hela mitt liv. GUD i himlen vad jag älskar er Amanda & Benjamin <3

24 September 2010 - Fredag innebär myskväll!

Datum: 2010-09-24
Tid: 10:40:09


Hejsan!!!

Snart har ännu en vecka gått och det går ju så otroligt fort.
Tänk, Vår lille prins är redan 10 dagar gammal idag. Det är helt otroligt.
Som jag känner mig och mår nu så känns det inte som att jag fött, Jag har inte ont ngnstans i kroppen.
Jag har ändå lyckats gå ner ett X antal kilo och det känns skit bra :D
Jag känner mig riktigt nöjd faktist hehe. Visst är där en del kvar att jobba med, Speciellt magen.
Men den kommer nog oxå att försvinna rätt snabbt tror jag hehe :P Kommer jag bara igång med mina långpromenader och träningen så kommer den nog vara borta i ett nafs.
Skall ju försöka göra så mkt utav allt detta som möjligt dom 3 dagarna i veckan som prinsessan är på dagis, Då sover ju ändå lilleman så mkt så då kan jag ju passa på hehe :D

Fredag, Det innebär myspys kväll för denna familjen på denna adressen!
Min gudmor Birgitta skall komma till oss idag och träffa lilleman för första gången :D
Hon har träffat Amanda förr så det blir inte första gången där inte.
Hon kommer runt 12.00 tiden och det skall bli så roligt att träffa henne för det är inte ofta jag får träffa min gudmor, Och hon har alltid betyt mkt för mig. Och jag har alltid varit ngt extra för henne :) Så idag blir det av =)

Annars så händer det väl inte så mkt mer här hemma.
Martins moster m. familj var här hemma igår och hälsade på & kollade in lilleman.
Annika såg ut att riktigt njuta och tycka om att mysa med lilleman där hon satt i soffan med honom i famnen :D Såg så mysigt ut hihii :D
Han fick jätte fina kläder + skor utav dom oxå och vi tackar så mkt :)

Igår var vi ute och gick tillsammans med bästa Rebecca & hennes lille prins Albin. Var verkligen jätte trevligt och super mysigt. Vädret var ju bara så gudomligt underbart (precis som idag) så vrf skulle vi då sitta inne?
Vi var ner om på södervångs lekplats så Amanda fick leka av sig och sen gick vi en större runda in på det fina området med alla dessa fina & vackra hus med sina trädgårdar :)
Vi var hemma igen vid strax efter 15.00, Så trevligt var det :)

Nej gott folk, Min gubbe är nere på sitt jobb och handlar lite snabbt, Sen skall han inom på MAXI och handla lite pålägg och mjölk och så, Så vi kan fika med min gudmor när hon kommer :D

Ciao ciao!!!
Dom 2 bästa, Vackraste & finaste varelserna på denna jord <3


21 September 2010 - 1 hel vecka idag :)

Datum: 2010-09-21
Tid: 16:22:51


Hejsan!!!

Ja, Idag är en fin dag. Solen skiner och allt, Fast det blåser ju en del ute, Blåsten hade man ju kunnat vara utan så hade det varit ännu finare väder ju hehe.
Men vi har varit ute ändå.
Gick upp vid strax efter 09.00, Gubben hade cyklat ner till ICA för att handla lite smått.
När han kom hem så åt vi frulle, Fick satt på Amanda kläder, Gjort mig iodning, Plockat undan smutsig disk och slängt in det i diskmaskinen, Dammsugit & tvättat golven.
Sen strax efter 11.00 tiden så kom Helene från BVC på hembesök, Fick vägt Benjamin och det vissade sig att han från i fredags då han hade gått ner från 3870g till 3655g, Hade till idag gått upp från 3655g till 3920g. Det är en glupsk liten kille vi har här hemma. 
Sen skrevs det lite papper & vi pratade & så, Skall vara på BVC på tisdag för vägning & mättning :)
Ja sen när Helene hade gått så gjorde vi iordning det sista, Alltså packade skötväskan och så sen traskade vi ner till Center Syd, Sen inom en sväng till mannens jobb & sen tog vi bussen hem då det blåste så satans mkt.
Men det var riktigt skönt att få komma ut & röra sig, Fast att vinden saktade ner farten en del så var det oerhört skönt :)

Nu är vi hemma sedan över 1 timme tillbaka, Vi inväntar blommor med blomsterbud från Mannens jobb, Sen skall middan påbörjas här hemma, Det blir tacogratäng idag. Älsklingen som valt det :)
Jag har en liten prinsessa sovandes i min famn & mannen har en liten prins sovandes hos sig. Funderar själv på att lägga mig en stund i soffan och stänga dom blå eftersom man inte fått sova så värst mkt inatt heller...

Idag blir lillprinsen 1 hel vecka. Det är sjukt så fort 1 vecka går. Det känns inte som att det var förra tisdagen som lilleman kom till världen. Han är jätte stark i nacken oxå, För att bara vara 1 vecka gammal, Vår lille prins <3




Man ser en stor förändring på lilltjejen oxå. Man ser hur stor hon har börjat bli.
Innan Benjamin kom ut så såg hon så pytte liten ut. Men sen lillkillen kom så ser hon så otroligt stor ut.
Dom där händerna som var så små är helt plötsligt jätte stora, Likaså med fötterna. Och det märks ju att hon är större då hon väger så otroligt mkt mer. Nu när man går runt och bär på lilleman så blir det jätte tungt & jobbigt att bära Amanda. Men i mina ögon kommer hon alltid att vara liten, Vår egen lilla prinsessa <3




Ciao ciao!!!

19 September 2010 - Stor & liten !

Datum: 2010-09-19
Tid: 17:44:45
Hejsan!!!

Kanske dags för en liten snabb uppdatering, Har ju inte direkt varit inne och skrivit ngt sedan den 16 September så det kanske är på sin plats haha !!!

Ja det händer inte så jätte mkt här hemma.
Visst är det en stor förändring det här nu med lille Benjamin och allt. Men det flyter på bra och allt funkar klockrent. Ngt som jag aldrig trodde det skulle göra faktist.
Jag trodde att Amanda skulle bli jätte svartsjuk och hela den här biten.
Men hon har inte vissat ngr tendenser alls på det och det känns sjukt skönt.
Hon är med hela tiden, Om vi bytar blöja på lilleman så är hon med, Ligger han hos mig elr sin pappa i famnen så står hon brevid en stund, Tittar på honom och känner på honom, Sen springer hon iväg och leker lite, Sen kommer hon igen och gör samma sak.
Ligger han i sin säng och han börjar gråta och varken Martin elr jag reser oss direkt och går in där så är hon först in, Då ställer hon sig vid hans säng, Sen kallar hon "bebis, Bebis, Bebis" tills ngn av oss kommer in och lyfter upp honom. Sitter Martin elr jag med honom i famnen och reser oss och går ut i köket elr ngt och stjärnan suttit brevid en, Då börjar hon gråta och skriker "bebis" (Precis som att hon menar "Ta inte honom ifrån mig"). Ligger han på täcket på bordet så kryper hon upp på bordet och lägger sig brevid honom och klappar honom på magen, Pussar honom på munnen och kramar honom, Likadant om han ligger i babysittern hehe :). Sen har hon börjat med ngt nytt oxå.
Sitter man med honom i famnen i soffan elr sängen & har Amanda brevid sig, Så ställer hon sig på knä, Sträcker ut armarna och lutar sig fram, Sen säger hon "Kom", Vilket betyder kram då. Så att då skall hon kramas med honom, Sen är det väldigt mkt pussar oxå, Det är så härligt att se all denna kärleken från Amanda till sin lillebror. Hon är så försiktig, Till och med så försktig att när hon skall klappa honom så håller hon med den ena handen om sin andra arm och sen klappar, Precis som att hon måste hålla i sig varje gång hon skall klappa honom elr ngt.
Vår lilla prinsessa blev helt plötsligt en stor flicka <3

Inatt har varit första natten under dessa 4 nätterna som vi faktist har fått sova.
Amanda somnade runt 22.00 tiden, Då la vi in henne i vår säng (då Sofia sovit i Amandas säng).
Sen gick vi in och la oss 00.16 då vi satt och kollade på "Grown ups" på film.
Jag la ner Benjamin i sin säng och han sov i ungefär 1 timme, Sen vaknade han.
Då gick jag upp och tog honom, Bytade blöja och gav honom sen mat. Sen somnade han om och vi sov alla 4 gott. Sen vaknade han bara 2 ggr till efter det, Sista gången var vid 06.00 tiden. Sen sov vi igen efter det och vi fick till och med sovmorron jag och lilleman, Martin hade gått upp med Amanda då hon var vaken och han tydligen inte kunde sova mer. Så jag tror Benjamin och jag sov till 11.00 tiden ngn gång :) Det var verkligen super härligt att få sova så här mkt på en natt. Då dom andra nätterna har man bara fått sova upp emot 1 timme ungefär på en hel natt, Så detta var verkligen behövligt :D
Det märks verkligen att vår lille prins är liten för man känner sig inte så van vid så smått längre då Amanda är så stor nu ju <3

Ja vad annars?
Benjamin är 5 dagar gammal idag :D
På tisdag kommer dom hem till oss från BVC på hembesök, Benjamin fick samma person som Amanda har :D Världens trevligaste människa tycker jag :D
Skall bli roligt att se hur mkt han har gått upp på tisdag =)

Nej, Sofia blir väl snart hämtad oxå så jag fundrar på att gå ut och påbörja middan.
Martin var sugen på kebab & pommes idag (igen), Så då får det ju blir det, Men jag funderar på att ta fram kalopsen och koka ris, Jag är så sugen på det hehe :D
Får se hur jag gör helt enkelt.

Ja just det, Det höll jag ju på att glömma hehe :P
Jag vann en ny design (som ni kanske ser, Ser ni inte den nya designen så klicka på F5 knappen)
Jag är så glad för denna nya, Den är så jäkla snygg tycker jag hihii.
Tack Jennie Lenita för att jag vann den :D Är super nöjd med den!!!

Nej det var allt för mig , Ciao ciao!!!





Stor prinsessa & Liten prins <3

16 September 2010 - 2 dagar, 7 timmar & 18 minuter

Datum: 2010-09-16
Tid: 22:33:42
Hejsan!!

Idag är det andra dagen med vår älskade lilla Benjamin.
Känns så skönt och underbart att allt faktist är över, Att vi har fått vår älskade pojke till världen =)
Detta var absolut inget jag trodde skulle ske nu. Jag hade ändå räknat med att gå över ungefär 1 vecka för att känna mig på den säkra sidan och vara förberred, Men ändå så gick jag bara 1 dag över tiden, Det kändes jätte skönt. För då innebar det när det väl satte igång att vi skulle få vår lille prins.

När jag satte mig ner och började skriva detta inlägget så var klockan 22.18, vilket innebar att vår lille prins är 2 dagar, 7 timmar & 18 minuter gammal!
Det är svårt att föreställa sig det, Det är svårt för mig att förstå att jag faktist är 2 barnsmamma, & att vi faktist har en liten till här hemma som är så här otroligt liten.
Det är så omvänt allting, Man är så ovan vid allt detta. Nu är Amanda ju så stor så hon är man så van vid att byta blöja på, Klä på och hela den här biten, Man är så försiktig och försöker göra allt så lungt det bara går med lilleman. Sen är det ju en stor omställning att byta blöja på en pojke ist för på en flicka =)

Men det känns verkligen super bra. Allting går hur bra som helst :D
Ammningen fungerar som den skall, Sen får han tillägg efter ammningen för att jag vill vara på den säkra sidan att han blir mätt, Är ju så svårt att veta om han blir tillräckligt mätt efter ammning då man inte vet hur mkt han får i sig ju.
Han sover för det mesta, Men man har oxå fått sett hans vackra ögon och fått sig ett par underbara leenden :D. Natten kan jag dock tycka är lite jobbigare. För att så fort Benjamin vaknar och gör ifrån sig ngt ljud så vaknar Amanda och då börjar hon gråta. Så då får man ju ta både henne och Benjamin. Martin sa ju det att jag skulle ta Benjamin på natten så tar han Amanda, MEn så har ine fallet blivit, Inatt fick jag ta bägge 2. Sen är det precis som att han inte får ngn ro i kroppen till att kunna vilja sova inne i vårt sovrum, För lägger jag ner honom i sin säng så ligger han där en stund sen börjar han gråta lite försiktigt. Det har hänt nu bägge nätterna, Och snäll som jag är så har jag gått ut och lagt mig på soffan för att låta Amanda & Martin få fortsätta sova. När vi då lagt oss i soffan så har det gått hur bra som helst, Då har han somna som en stock!!!
Hoppas bara att detta inte fortsätter så här för meningen är ju att han skall sova i sin egen säng ju :D

Det funkar verkligen bra mellan Amanda & Benjamin, Hon är jätte försktig med honom, Pussar på honom, Kramar honom och gråter han om han ligger i sin säng under dagen och sover, Sen vaknar och gråter, Då är Amanda först in där. Hon springer som aldrig förr rätt in till honom och säger bebis. Sen om Martin elr jag håller i Benjamin & reser oss upp och skall gå till köket elr ngt så blir hon ledsen och så säger hon bebis (precis som att hon menar "Ta inte honom ifrån mig")
Det känns skönt att hon är så glad för sin lillebror :D

Idag har vi haft hemmet fullt, Först imorrse så hade vi Rebecca här hemma med Albin från frukost och fram till 15 tiden ngn gång :D
Efter det sen på kvällen så kom mina föräldrar och yngsta lillebror. Sen kom min storebror m. familj ett tag efter det, Och sen kom Martins polare Pölse. Nu har alla gått/åkt hem och vår prinsessa ligger i min famn och sover (skall snart lägga in henne i sin säng), Prinsen ligger i Martins famn och sover och skall läggas in i sin säng. Sen skall vi oxå krypa till sängs själv, Martin skall upp och lämna Amanda på dagis imorron och vi skall åka till Lund för att göra PKU-test och lite vägning och sådant av Benjamin :D



100914 - Dagen vår prins tittade ut <3

Datum: 2010-09-15
Tid: 19:20:29
Förlossningsberättelse med Benjamin 20100914!

100912 - Söndag
Allting började här, (Elr egentligen dagarna innan med en massa hemska värkar)
Jag satt med värkar som jag hade haft ett otroligt bra tag.
Dock klockade jag dom aldrig då det inte var ngt som jag tänkte på.
Gick in i badet och badade av mig med varmvatten, Det var riktigt behagligt.
Hade ju haft förvärkar i ett par dagar tidigare så vi tänkte inte så mkt på det
egentligen. Vi tog det lixom som det kom, Jag andades som jag skulle för att
värkarna skulle gå över och det gjorde dom ju så klart efter ett tag.
Jag hade ju ändå räknat med att gå över tiden, Så jag räknade med att gå
över iaf 1 vecka för att känna mig på den säkra sidan och ha lite tid att förbereda mig.

100913 - Måndag - The D-day!!!

På morronen när jag vaknade denna dagen så hade jag en del värkar.
Vissa var starkare än andra, Dock så avtog dom efter en stund och jag måde prima
ballerina igen. Var och lämnade Amanda på dagis. Gick hem och slappade och sen
hämtade jag dockan igen.
Senare samma kväll där så fick jag mega värkar. Fick en sida utav en underbar
vännina där man kunde klocka sina värkar, Jag började göra det och märkte att
det var rätt tätt mellan värkarna. Dock glömde jag klicka i "spara värden" rutan,
Så när jag sen klickade bort sidan så försvann allt. Värkarna dom avtog där igen.
Jag fick en relativit lugn natt. Dock somnade jag lite sent, Närmare bestämt runt
02.30-03.00 tiden, Visste inte riktigt hur jag skulle ligga. Låg jag på rygg. Ja,
då hade jag mega ont i magen, Låg jag på sida så hade jag ont i magen. Så hur jag
än låg så gjorde det jätte ont, Vilket faktist var riktigt jobbigt.
Ovanpå allt så hade vi fönstret öppet, Inte för att det hjälpte för där låg jag
och svettades som en gris iaf haha. Inte ngt som var så där jätte roligt.
Jag tänkte ju hela tiden på att "får jag ingen sömn snart så kommer jag inte orka
upp och lämna blomman på dagis klockan 09.00". Men till slut somnade jag och jag
sov som en stock !!!
kom upp i tid för att få på mig kläder, Fixa fram frulle till Amanda,
Tvätta av henne och byta blöja, Sen på med kläder.
I yterkläderna och iväg till dagiset. Kom ditt och dagisfröknarna började nästan
direkt, "Har han inte tittat ut än?" Haha.
Jag svarade "Nej inte ännu, & ändå är detta dagen han är beräknad på"

100914 - Tisdag!
Klockan 08.00 gick jag upp för att gå på toaletten. Martin hade redan
cyklat till jobbet då han började jobbet klockan 07.00. När jag gick på toa
så fick jag min första riktiga värk, Den gjorde så ont så jag visste inte vart jag
skulle ta vägen. Amanda låg fotfarande och sov så jag satte mig för att klocka
värkarna, Dom var riktigt kraftiga och kom tätt. Jag fick fatt i Martin och
meddelade honom att det var dags för honom att komma hem för värkarna gjorde så
fruktansvärt ont, Han fick ringt till dagiset och meddelat dom att Amanda inte skulle
komma då vi behövde åka in.
Han kom hem och jag satt med värkar, Vi fick upp Amanda & fick på henne kläder.
Jag fick packat det sista i babyväskan, Samt packat 2 skötväskor till Amanda
som hon skulle ha med sig hem till Krille & Zandra då dom lovat att passa henne.
Martin fick ringt Krille och han frågade om det var akut, Jag svarade att det
var det ju så klart inte.
Fick tipset utav min vännina att ta panodil och gå in och lägga mig i badet.
Det gjorde jag men när jag sen kom ut därifrån så var värkarna tillbaka.
Vi satte oss och åt frukost då jag tänkte att det kanske skulle hjälpa lite.
Klockan 11.00 ringde Martin till Krille och sa att vi behövde komma in nu.
Då hade jag pratat med KK och förklarat situationen. Att värkarna hade startat
vid 08.00 tiden, Att de var andra barnet, Samt att det då hade kommit blod när jag
torkade mig. Hon i luren tyckte vi skulle komma in med en gång då hon tyckte
det lätt som att det var på väg att sätta igång.
Krille hämtade oss och vi var inne på KK 11.30, Fick inte ngt rum direkt då det
fullt överallt, Fick sitta i väntrummet, Där inne satt vi i över 1 timme, Och under
denna tiden hade jag fått 6-7 kraftiga värkar.
Vi fick ett rum klockan 12.50, Kom in i rummet och dom satte CTG för att lyssna
på bebisens hjärtljud, Samt att dom skulle kolla hur mkt jag var öppen.
När dom kollade det så vissade det sig att jag var öppen 5cm, När hon sa detta
så kläckte jag ur mig "va sa du?". Jag hamnade lite i chocktillstånd :)
Det kunde jag ju aldrig tro, Att jag redan var öppen 5cm.
In kom dom en efter en och hälsade på oss och så där, Tryckte, Klämde &
kände på magen samt i underlivet. Där var ju en tjej vid namn Susan, Hon var
studerande och var färdig studerad om bara ngn vecka, Så när den "orginala" (Elr
vad man skall säga) tryckte och kände där nere för att se hur mkt jag hade öppnat
mig så berättade hon inte det högt då den studerande skulle få kolla och säga hur
mkt hon trodde jag var öppen. Hon sa då, Mellan 8-9cm, Medans den orginala
sa att hon tyckte det kändes som 6cm.
Något vatten hade inte gått på mig så det skulle dom ta på mig sen.
Så ngn gång runt klockan 14.00-14.30 tiden (Kommer inte riktigt ihåg tiden
så här exakt) kom dom in och plockade vattnet på mig, Det tog en stund för dom
att ta det men när dom väl lyckats så satan vad blött det blev haha.
Dom frågade om jag ville ställa mig upp lite för att hjälpa till och trycka ner
Benjamin lite. Jag ställde mig på golvet, Fick en sacko-säck liggandes på sängen
som jag kunde luta mig på på. Under denna gravditeten använde jag faktist
lustgasen vilket jag aldrig gjorde under förra, Då värkarna under denna var mkt
kraftigare än förra. så när jag stod där lutandes mot sängen och Martin stod
mittemot så fick jag en värk så jag fick fatt i lustgasen och blev utav den
helt groggy, Benen vek sig på mig och jag höll på att trilla ihop där jag stod.
Då frågade Susan om jag ville sitta ner ist. Dom tog fram stolen, La kudden på
stolen och jag skulle sätta mig gränsle över denna, Med lustgasen för munnen.
När jag då satte mig ner så fick jag en extremt kraftig värk (trodde jag)
Nu var klockan runt 14.50.15.00 tiden. Som sagt, När jag satte mig ner så skrek
jag i masken "Nu kommer han", Susan skyndade sig att kalla på dom andra, Dom
kom inspringande, Fick upp mig i sängen snabbt och Susan kände hur mkt jag var
öppen för att vara på den säka sidan om det verkligen var han som kom elr om
det bara var en värk. Jodå, När Susan kände efter så kände hon Benjamins huvud.
Så det var verkligen dags. Jag krystade ut det lilla livet på 3 krystvärkar.

Klockan 15.18 tittade världens vackraste lilla pojkspoling ut till världen på
3870g & 53cm lång. Han var den vackraste lilla prins jag sett <3

Han fick namnet Benjamin Åke Anders Sahlin, Vår egna lilla son <3

13 September 2010 - The D-day

Datum: 2010-09-13
Tid: 09:46:21
Hejsan!!!

Ja, Måndag och ännu en ny vecka är påbörjad. Känns riktigt skönt faktist.
För en gångs skull är jag inte trött, Fast att jag inte fått sova så många timmar inatt då jag inte kunde somna, Hade ont i magen och kvittade vilket håll jag låg på, Svettades som en gris fast att fönstret var öppet en bit. Så jag somnade nog inte förrens klockan var kring 02.30-03.00 ngn gång.
Amanda vaknade tidigt idag (Ovanligt nog)
Hon vaknade redan vid 07.40 och ville upp, Hon visste kanske vad som väntade henne idag hehe :)
Vi gick upp, Jag fick namnlappat hennes kläder hon skulle ha på dagis, Ja yterkläderna + gummistövlarna då så klart, Fick packat ner filt, Kudde & hennes flodis, Blöjor & hennes namnnappar.
Åt frukost sen fick Amanda ett snabbt bad + dusch (Hon hatar att duscha och få vatten uppifrån och över sig, Så det blev lite gråt och skrik). Upp med henne, Torka henne, På med blöja och kläder och sen på med yterkläderna. Fick bli regnkläder & gummistövlar idag då det regnat inatt och kommer lite små skurar här. Sen traskade vi bort till dagiset.

Martin var med och lämnade henne idag då han inte börjar jobba förrens 10.00 (Nu har han precis cyklat "09.34"). Det gick jätte bra att lämna henne. Ja när vi kom ditt så började hon leka med bilarna direkt (Ingen som har bilar till salu elr att ge bort som dom vill bli av med, Amanda älskar bilar och vi har bara 2-3 st till henne). Sen skulle vi ju gå igen vid 09.15, Då blev hon väldigt ledsen men fröken tog henne och jag fick puss av henne och sen gick vi. Skall hämta henne igen vid 11.00. Egentligen skulle hon väl ha varit där längre idag. Men med tanke på att hon var sjuk förra veckan så blev 11 en bra tid att hämta idag för att låta henne komma in lite i rutinerna igen. Imorron skall hon vara där till 12.00 så imorron blir det midda där oxå. Sen får jag nya tider för henne för resten av veckan hehe :P. Men hon är säkert redan på topp humör. Dom skall ju gå ut nu vid 09.30 tiden tror jag så hon är väl i full rulle med att leka med dom andra barnen hehe :)

Ja idag är det beräknade förlossningsdatumet här (The D-day), Men ingen bebis här inte :(
Jag satt med hemska värkar igår. Jag fick en sjukt bra sida utav finaste Becca där man kan klocka sina värkar. Ja jag började ju göra det igår, Men jag hade glömt bocka i den lilla rutan där det står "Kom ihåg värden", Så när jag sen klickade ner sidan så fanns inte dom kvar när jag sen tog upp den igen haha... Men jag har plockat upp sidan nu på morronen & jag har bockat i "kom ihåg värden"-rutan hehe, Så nu skall inte det glömmas bort iaf hehe...!

Vill bara att allt detta skall ta slut nu ngn gång. Jag får ingen sömn om natten, Svettas som en gris vart jag än befinner mig och vad jag än gör, Halsbränna som inte alls är rolig samt en massa värkar och krampor :(
BENJAMIN - Kan du inte bara vilja komma ut nu ? Det skulle verkligen vara jätte härligt så man slipper lidandet mer haha :P

Jaha, Vad skall man nu göra fram till 11.00 då, Hmm?
Jaja, Det är bara 1 timme & 15 minuter kvar tills jag skall hämta henne, Det går ju fort om man tittar på TV elr ngt. Inte lönt att städa då här inte är ngt att städa undan :)

Nej, Jag sätter mig nog framför TV:n en stund så tiden går lite fortare hihii :D

Ciao ciao!!!

12 September 2010 - 1 dag kvar till BF

Datum: 2010-09-12
Tid: 13:53:48
Hejsan!

Ja det stämmer, Idag är det bara 1 dag kvar till beräknad förlossning. För imorron är han beräknad att komma, Inte för att han kommer göra det (känner det på mig), Men han får mer än gärna komma snart. Jag orkar inte gå med denna tunga magen mer nu, Samt att det börjar bli lite frustrerande :(

Jag börjar nämligen bli rätt så nervös, Spänd & rädd inför förlossningen. Nu är det ju inte så lång tid kvar så då är det ju klart att alla never är på helspänn här hemma.
Jag är väl mest rädd för att jag skall behöva krysta ut en unge på över 3500g. Det är ju vad Amanda vägde när hon kom och det är ju vad jag vet att jag klarar av. Det tyckte jag inte var så farligt eftersom att det inte är så mkt. Men att krysta ut en unge på 3900-4000g skrämmer livet ur mig.
Rädd för att spricka skit mkt, Rädd för att det skall göra betydligt MKT ondare och en massa sådant. Sen å andra sidan sägs det ju att ju större barnet är, Desto mer hjälper barnet själv till under förlossningen, Men jag vill inte ha en så stor bebis, Jag nöjer mig om det blir en liten krabat på 3500g :D. Så nu kan vi egentligen ine göra så mkt mer än att gå och vänta på att han kommer.
Folk har ju gissat datum, Vikt & längd. Själv har jag faktist inte tänkt på det, Det var min svägerska Zandra som påpekade det igår här hemma, Att jag själv inte har gissat ju haha :P
Jag gissar att han kommer runt den 17-18/9-10, Väger ungefär 3750g & är 52cm lång :)
Ajja, Jag kommer säkert ha fel på allt men det är ju roligt ändå haha :D
Nu får vi se vilka av er andra som har gissat som kommer ha rätt, Elr iaf ligga närmast hehe :D

Zandra Plym -
Din tid går ut idag så du får hålla tummarna på att han kommer idag haha :P Om inte så kan du ju alltid gissa på nytt :D <3

Jaha, Vad har annars hänt sedan i Torsdags???
Faktist inte så hemskt jätte mkt.
Har träffa fina Becca & Albin =)
Samt igår hade vi min storebror & hans familj på besök på kvällskvisten :D

Sen har jag fått sms igen utav kossan haha...!
Att dom bara inte fattar att dom skall låta mig vara ifred. Som om jag verkligen bryr mig om det dom skickar till mig?
Skrev ngt i stil med:
Eftersom att du tror att det bara är du som kan få barn så skall jag bara talla om att jag skall bli mormor i maj månad. Men det är ett barn som du aldrig kommer få träffa...!

Men seriöst. Ser det ut som att jag bryr mig om att Sabina skall ha barn, Vad har hon och hennes "pojkvän" varit tillsammans i, 1 månad knappt? Om hon skall ha barn i Maj månad så har hon alltså gått och blivit gravid direkt efter att hon kom ut från ST. Lars?
Men jag hoppas för barnets skull att socialen plockar barnet från dom direkt när han/hon är född, För barnets bästa. Sabina är inte ens kapabel till att ta hand om sig själv, Hur skall hon kunna ta hand om en unge då???
tycker synd om barnet.
Sen hade ju kossan skrivit i sin blogg att Sabina är så glad för detta nu och att hon skärper sig och vet vad som gäller och så, Men ändå hade hon rykt ihop och slåts med ngn på korsbacka, Rättare sagt så här stod det:
Sabina och en annan rök ihoppa så det sjöng om det.
Hur kan man först påstå att hon är så skötsam och vet vad det innebär att vara gravid och både det ena med det andra, För att i nästa stund skriva att hon flygit ihop med ngn och börjat bråka. Då anser inte jag att man kan ta ansvar för sig själv och, Vrf kan man bara inte vända ryggen till, Tänka en gång för mkt & säga till sig själv: Nej, Jag går ett annat håll. Jag vill inte bråka och orkar inte bråka med folk, Jag är gravid och har annat att tänka på. Jag måste vissa att jag är bättre än så?
Ja gud, Vad skall man säga?
Hur skall dom ha råd att uppfostra ungen för det första, Dom lever på Socialbidrag.
Barnvgan kostar, Spjälsäng kostar, Skötbord kostar, Välling & blöjor kostar skjortan i månaden. Sen skall ungen ha kläder, Nappar, Nappflaskor och ja det är en massa, Allt detta får du inte för 3500:- elr vad det är dom får i månaden, Bara på välling och blöjor lägger vi runt 500-600:- i månaden på Amanda, Så det kostar ju en del, Sen kläder till Amanda i månaden ligger väl på ungefär 2000:-, Sen är det skor och allt annat ovanpå och utöver det. Nu bli det ungefär välling och blöjor i månaden för oss på ungefär 1000:- i månaden med tanke på det vi handlar till Benjamin oxå, Samt att han oxå skall ha kläder för lika mkt i månaden som Amanda så bara där går det 4000:- i månade på kläder till dom båda. Så hur skall Sabina ha råd att försöja sin unge?
Nej som jag skrev innan, Jag hoppas för barnets bästa att socialen plockar barnet från henne. Om socialen kan gå in och plocka barn från familjer dom lever bra i och har det fantastikt hos, Så borde dom väl ändå gå in och plocka ett barn från en människa som inte är kapabel att ta hand om sig själv, Som (gärna) dricker, Som har knarkat (Om hon slutat vet jag inte men utalar mig inte om det), Som inte har ett jobb med ngn som helst inkomst, Som inte har eget boende elr ngt över huvudtaget. Nej om socialen inte går in och gör ngt för att rädda detta barn när det kommer så är dom sjuka i huvudet.
Sen kan jag inte låta bli att skratta heller åt det som kossan skrev:
Eftersom att du tror att det bara är du som kan bli gravid!!!
1. Jag har aldrig sagt att det bara är jag som kan bli gravid & jag tror deffenitivt inte det.
Hur fan skulle det sett ut om det bara var jag i hela världen som kunde bli gravid, Fan sitta och spotta ut unge efter unge efter unge. Hur skulle det sett ut då? HAHA
2. Vart får människan alla lögner ifrån, Vet inte vart hon har hört mig säga ngt sånt som att jag tror det bara är jag som kan bli gravid? Herregud alltså. Människan är ju patetisk.
3. VÄX FÖR FAN UPP MÄNNISKA!!!

Ja vad skall man säga?
Ja jag svarade inte henne på sms:et, För jag tänker inte göra henne glad med ett sms.
Vrf hon skriver och skickar sms till mig det är bara för att meddela om saker och ting, Tror att man tar åt sig och skall bry sig om små saker, Som nu detta med att Sabina är gravid och att jag aldrig kommer få träffa barnet. Ser det verkligen ut som jag bryr mig elr? Hon skriver det för att hon tror jag skall ta illa vid mig och komma krypande tillbaka som en myra. Aldrig i mitt liv. Jag har inte gjort ngt fel och kommer heller inte ta tillbaka dom människorna i mitt liv. Jag har mina egna 2 barn som jag älskar mest på hela jorden. Samt att jag har min brorson och det räcker gott & väl för mig, Jag behöver inte träffa elr ha med hennes unge att göra när jag redan har så många bebisar och barn i min omgivning som jag älskar, Bryr mig om och tycker så fantastiskt mkt om!
Nej, Ärligt talat. Dom kan sitta där hemma i sin sketna 1 rums lägenhet och skicka så många sms till mig som dom vill, Jag kommer ändå inte att svara på dom haha, Jag har väl annat att göra än att sitta och skriva sms till dom idioterna?
HAHAHAHAHAHA!!!

Nej usch, Nog om dom tråkiga människorna haha!!!

Ja, Idag händer det inte så mkt.
Min gubbe jobbar till 17.00 :( Usch gud vad jag saknar honom, Skall ringa honom snart oxå för att tala om för honom att han får handla med sig mjölk hem efter jobbet, Ja jag hade kunnat gå ner och handla det annars, Men han har pengarna på sitt konto och kortet har han med sig till jobb, Så jag har inget val och inte han heller haha ...!

Hmm! vad händer annars?
Inte ngt alls faktist :D

Nej nu skall jag inte sitta här och dega och dra ut på er tid. Ni har säkert massor av annat att göra än att sitta och läsa min sketna blogg hehe :P

Ciao ciao!!!

Ja med Amanda i magen i vecka 28



Jag med Amanda i magen i vecka 35



Jag med Benjamin i magen i vecka 36



Jag med Benjamin i magen i vecka 39+4



Det är ju lite skillnad på magen från graviditeten med Amanda & under graviditeten med Benjamin!!!
Men lika mysigt iaf hehe :D <3
Gud vad vi längtar efter dig nu Benjamin lille. Nu får du snart se till att komma ut till oss :D <3

9 September 2010 - Oansvarsfullt? Hmm?

Datum: 2010-09-09
Tid: 19:55:38
Hejsan!!!

Slänger in ett litet kvälls inlägg så här på kvällen.

Amanda somnade om efter många om och men efter att hon vaknat från sin första (5minuters) tupplur hehe :D Det behövde hon verkligen då hon var mega trött. Jag satt i soffan och vek tvätten och när jag sen lagt in tvätten på sina rätta platser i klädkammaren, Så satte jag mig i soffan och kollade lite på TV, Då märkte jag sen att hon hade lagt sig på sitt täcke på vardagsrumms golvet och somnat :) Så trött hon ändå var då!
Jag passade då på att hoppa in en snabbis i duschen då jag hade fått jätte starka förvärkar som verkligen gjorde svin ont :(, Kom in i duschen och då trillade det ut lite till (från slemproppen "som jag misstänker att det är"), Men ni skall inte tro att det hjälpte att duscha av sig, För värkarna satt kvar när jag gick ur duschen sen :(
Satte mig en stund vid datorn, Amanda vaknade och jag tog upp henne till mig, Jag satte henne i hennes pappas datorstol för att gå och hämta hennes flodis, När jag sen gett henne den så somnade hon igen i stolen så klart...


Om man kan somna på detta visset så är man nog rätt trött va?
Jaja, Nu får vi ju helt enkelt se hur det slutar, När vattnet skall gå & lille Benjamin behagar titta ut till världen :D

Iaf, Jag har haft underbara & fina Becca på besök, Vi har snackat lite skit om allmäna saker hihii :D
Tack för det jätte trevliga och underbara besöket min fina tös <3

Jag satte mig precis vid datorn för att kolla FB, Bdb och lite olika bloggar jag läser, Samt att jag då skulle gå in och kolla min egen blogg för att se om det var ngn mer som hade kommenterat och gissat på Benjamins ankomst, Vikt & Längd (Men inte en enda hade gissat :'(), Däremot hade jag fått en annan kommentar om filmen jag lade upp i förra inlägget på Amanda...

Sandras kommentar är följande:
Sandra
- HUR KAN DU SÄGA SKIT I BILEN TILL DIN DOTTER???????????????? Oansvarsfullt!!!!!!!

Sandra -
Vem är du? Vadå att det är oansvarsfullt utav mig som förälder att säga till min dotter i filmen "skit i bilen" ??? Jag är ingen oansvarsfull mamma. Om du kände mig och visste hur bra min dotter lever så skulle du inte sitta och säga & skriva ngt sådant ... Du vet inte vem jag är elr ngt så du behöver heller inte sitta och uttrycka dig om ngt sådant, Man är inte en oansvarsfull förälder bara för att man säger en sak till sitt barn!!!
Så löjlig du är !!!

Nej, Nog om denna tråkiga människa.
Min gubbe slutar snart jobbet, Så jag skall snart gå ut och påbörja middan, Trodde inte klockan redan var så mkt hehe :P
Idag blir det ost schnitzel, Pommes och bearneisesås. Min man som valt att vilja ha det till midda idag :D <3

Nej gott folk, Det var väl allt jag hade att säga för ikväll...!

Ciao ciao!!!

9 September 2010 - Lite nytt och så där!!!

Datum: 2010-09-09
Tid: 14:38:05
Hejsan!

Ja det blir faktist en liten uppdatering idag oxå. Hemskt vad jag har börjar blogga igen känns det som hehe, Ett tag bloggade jag som in i bomben med ett X antal inlägg om dagen, Sen bara tog det slut och jag skrev knappt ngt. Det kunde ju till och med gå långa perioder mellan mina inlägg, Men jag tycker nu har jag visst kommit igång igen (Ibland iaf) haha :P

Vad har då hänt? (Sedan igår då elr vadå?) Haha :D

Jo, Vi möblerade om ju, Blev skit bra och jag känner mig så nöjd med hur vi bestämmt oss för att ha det nu hihii :D.
Jag har inte så mkt kvar att göra faktist, Skall plocka lite på Amandas rum bara, Sen skall den stora spegeln upp på väggen i vårt sovrum (fast det får min gubbe fixa för den väger ton och jag klarar inte den själv), Samt att barbapapa väggdekorer skall upp ovanför Benjamins säng inne i vårt sovrm, Men det får jag inte sätta upp förrens min man har målat den väggen, Så det röjer ngn dag till innan dom kommer upp. Fick satt upp Amandas nu imorrse ovanför hennes säng faktist, Blev riktigt nöjd med det och fint blev det tycker jag :) Nu har jag förvisso bara tagit en bild på hur det ser ut ovanför sängen och hur det sitter, Men efter jag städat hennes rum och ställt iordning allt där inne så skall hela rummet fotas i sin helhet. Tänkte jag skulle försöka få prinsessan att somna här hemma först så jag får lite ro i kroppen och kan uträtta dom saker jag tänkt göra i hemmet, Som att då fixa hennes rum och tvätten och fota lite :D
(Behövdes inte för att hon somnade i sin pappas datorstol här nu)

Annars då?
Nej det har väl inte hänt allt för mkt egentligen.
Jag har bara 4 dagar kvar till BF och jag sitter här hemma med värkar som faktist gör relativit jäkligt ont, Samt att jag då har en liten prinsessa som gärna vill sitta i famnen på en och mysa och gosa, Speciellt då när pappa jobbar för att då har hon ju inte honom. Och då gör det ännu ondare i magen på mig. Igår fick jag ju söka på internet om det här med slemproppen och det kan ju vara  som Rebecca sa, Att det kan vara slemproppen som gått, Fast i omgångar, För hela behöver ju inte komma i en klump. Men det återstår att se. Får se hur det blir/går idag. Vi hoppas ju alla på att han vill titta ut snart för nu börjar det bli tungt och frustrerande. Det var som min svägerska Zandra sa, Att hon börjar bli lite små sur nu för att han inte vill titta ut snart. Hon vill ju gosa med honom hehe :P

Sen har ju folk börjat gissa Datum, Vikt & Längd oxå ju. Faktist roligt att se vem som kommer ligga närmast i alla 3 sakerna, Vore roligt om fler gissade så man har ngr till att gemföra med sen hehe :)

Zandra Plym
- Gissar på den 11 el 12 september! Kommer väga typ 3850g o 51 lång!

Isabelle Hallberg - Gissar på den 16e september och att han väger ca 4000g

Lizzie Pettersson - Den 20/9 och väger 3200

Marika Pomykala - Tror 21 september och väg 3800 ca

Ida Nordstedt - 17:e och 3650g 51 cm lång

Johanna Jonna Rosén - Gissar på den 14 och att han väger 3700 och 52 lång

Amelie Löfdahl - 15:de och är 53 cm lång och väger 3790 gr

Sandra Hawaleska - Måndagen den 13/9 - 51 cm 3500 g

Rebecca Sjölin - Gissar på den 15 september, 3960 gr och 51 cm lång

Jenny Nilsson - 14 eventuellt den 15 september. 4120 g och 52 cm

Ja ni ser så olika gissningarna är. Ngn annan som vill vara med och gissa???

Tänkte släng in lite bilder oxå faktist nu när jag ändå bara sitter här och deggar :p Amanda är ju vaken igen så det är ju inte lönt att göra vid hennes rum och fota det nu då hon ändå kommer stöka till där inne innan jag hinner fota. Hon somnade i Martins dator stol, Jag tog henne och skulle lägga in henne i vår säng då jag skall plocka lite på hennes rum och fixa tvätten och när jag då lade ner henne i vår säng så vaknade hon igen, Så knappt 5 minuter sov hon i :(

Benjamins nya skor :)
Fröken tuffing <3
Amandas kusin Elias sover gott i lille Benjamins säng tillsammans med Smulan <3
Amandas sköna & softa stil när hon somnat i soffan med pyjamas och allt <3
En helt vanlig dag i soffan framför TV-tittandet när Amanda är övertrött <3
En vanlig dag i sin pappas datorstol när man är väldigt trött inför kvällen <3
amandas nya vägg inne på hennes rum ovanför hennes säng, Jag som satt upp väggdekorerna, Blev riktigt nöjd faktist :)
Amanda idag när hon satt och somnade i sin pappas datorstol <3
amanda idag med sin mkt vackra & fina solhatt hehe :P <3

Spelade in Amanda är hon snackar, Tyckte det var riktigt roligt att höra henne säga alla dessa namn, Fast att hon kanske inte uttalade dom rätt så förstod man ändå vad hon sa för namn, Ja sen hade hon ju hjälp utav mig oxå då eftersom att jag sa namnet först för att få henne att säga det efter mig hehe :D



Nej gott folk, Det var nog faktist allt jag hade att säga för idag, Det blev ett rätt så långt inlägg men det får allt tålas hehe :P

GLÖM INTE BORT ATT GISSA DATUM, VIKT & LÄNGD PÅ BENJAMINS ANKOMST. Roligare om fler gissar ju :D

Ciao ciao!!!

8 September 2010 - klockan 19.27 !!!

Datum: 2010-09-08
Tid: 19:47:59
Hejsan!

Jag slänger in ett litet kvällsinlägg tänkte jag.
Kanske inte för att folk bryr sig men jag som då inte har så mkt annat att göra kan ju få roa mig med detta haha :P

Vi åt middag runt 16.30, Det blev snäckmakaroner & köttfärssås, Riktigt mumsigt då min gubbe är specialist på att tillaga den rätten :D
Efter vi ätit fick vi på Amanda kläder, Sen traskade vi ner till ICA på centrum och handlade hem lite nädvändigheter, Samt att vi hämtade ut ett paket från barnparadiset. Det är dom där barbapapa väggdekorerna vi beställt som kom, Så fina var dom, Skall försöka roa mig med att få upp dom på väggen i Amandas rum imorron. Sen fick vi ju hem 2 paket idag oxå, Det ena var med Amandas namnnappar, Sen det andra var med hennes namnlappar. Så skall försöka roa mig imorron med att få på henens namn på hennes kläder hon skall ha på dagiset. Sen har vi ju möblerat om här hemma (igen). Vi valde att byta tillbaka rummen, Så att Amanda fick det lilla rummet igen då hon ändå aldrig är där inne, Så tog vi tillbaka det stora rummet & tänkte vi skall ha Benjamins säng inne hos oss så man kan hålla lite koll på honom när han sover, Samt att vaknar han på natten så väcker han inte Amanda & vice versa. Sen så slängde vi ut datorerna i v-rummet igen haha.

Iaf. För att komma till det jag egentligen hade tänkt skriva om...

När vi gick hem från ICA så kände jag bara hur det knäppte till i magen på mig, Fick värkar till förbannelse och insidan på mitt högra lår låste sig. Gjorde svin ont. In på toa när vi kom hem då jag var kissnödig. Såg att jag hade fått ngn konstig (lite trådaktig) flytning. Kände mig inte alls bekväm i situationen. Fick lite tips på FB utav b.la min storasyster och min ena vännina att det kunde vara slemproppen. Men där argumenterade jag ju emot så klart "Det är inte slemproppen för den kommer lixom som "allt-i-ett" och det gjorde inte detta", Men min vännina sa att det behöver den inte alls det göra, Kan komma i omgångar. Vilket jag faktist inte visste eftersom att den kom som allt-i-ett när jag skulle ha Amanda. Och eftersom den gjorde det så har jag ju aldrig direkt tänkt på att söka om det heller på nätet ju! Men efter att min vännina skrev till mig på FB så gjorde jag en liten eftersökning, Och det vissade sig att hon har rätt.

Slemproppen

Vad är slemproppen?
Slemproppen (även kallad fibrinpropp) kallas det sega slem som täcker för livmoderhalsen.
Den bildas redan i vecka 4 och följer sedan med under hela graviditeten och sitter som en kork, ett skydd, mellan slidan och livmodern. Allt för att skydda fostret från bakterier etc som annars skulle kunna komma in i livmodern.

När lossnar slemproppen?
För det mesta lossnar den när värkarna börjat, men ibland kommer slemproppen redan två veckor innan barnet föds, men det hör dock till ovanligheterna. Slemproppen kan gå i omgångar där delar kommer ut, och den kan också återbildas.
Att slemproppen går är alltså inte ett tecken på att förlossningen nödvändningtvis kommer starta med en gång, utan snarare att det närmar sig och att du bör vara redo. Att proppen lossnat betyder att livmoderhalsen börjat vidga sig.

Hur ser slemproppen ut?
Slemproppen brukar se ut på massor av olika sätt men beskrivs bla som en gelépropp, en slemmig flytning, en trådig flytning, en korv...ja ni ser – den kan se ut på många olika sätt.
Slemproppen kan vara transparant, lätt gulfärgad, lite beigeaktig....brun...röd...osv osv. Den kan ha rosa-röda strimmor i sig eller vara blodblandad.

Får du en blödning i samband med slemproppen, eller om slemproppen är blodblandad är det normalt ingen fara. Det kallas då en teckningsblödning (teckenblödning) som även det är ett tecken på att förlossningen snart kommer att starta.
Om däremot blödningen är kraftig ska du genast åka in till sjukhuset, och det ska du helst göra liggande, så kontakta ambulans.
Det är alltid bra att kontakta sin barnmorska för säkerhets skull om man har blodblandade flytningar under graviditeten.

Ser man alltid när slemproppen går?
Nja, alltså enligt faktaböcker så menar man att alla kvinnor ser när slemproppen går. Men i verkligheten verkar det inte vara lika självklart. Kanske beror detta på att många kvinnor har besvär av kraftiga flytningar under, och speciellt i slutet på, graviditeten och att slemproppen (om den har en mer slemmig konstistens) då misstas för en extra slemmig flytning.
Oavsett om man märker av den eller ej så kommer förlossningen starta när det är dags.

Det som är i fett stil, Understrucket och i kursiv stil, Det passar så otroligt bra in på mig, För det är exakt så det såg ut på mig innan när vi kom hem från ICA. Tror ni jag bör oroa mig elr?

Nej, Nu skall jag inte sitta här och uppehålla er längre. Skall hjälpa min sambo med det sista här hemma nu... Sen bara sitta i soffan och vila med mina värkar och kolla på Arga snickaren klockan 20.00-21.00, Sen efter det är det skånefruar klockan 21.00-22.00...!

Ciao ciao !!!

8 September 2010 - 5 dagar kvar till BF

Datum: 2010-09-08
Tid: 11:52:00
Hejsan!!

Ja vad skall man skriva egentligen?
Det finns inte så jätte mkt att skriva om då det inte händer så värst mkt på denna adressen!

Amanda är hemma från dagis andra dagen idag, Hon är dunder förkyld och har lite små hosta, Samt att hon är varm emellanåt sen rent plötsligt så är hon kall, Så pendlar det mellan varmt & kallt hela tiden.
Min gubbe är sjuk, Förkyld till tusen samt ont i halsen, Min förkylning har nu börjat släppa, Men har yterst lite små ont i halsen ff, Men det är på bättringsvägen iaf hehe :)

Idag skall vi möblera om här hemma.
Vi kan nämligen inte ha våra datorer inne i sovrummet för att när vi inte är där inne så sticker Amanda in och klättrar upp på stolarna och pillar på allt som finns på dator bordet. Så det funkar inte riktigt.
Så datorerna skall flyttas ut i v-rummet igen, Sen skall vi även byta rum med Amanda.
Så hon får det lilla rummet igen och vi tar det stora, Så skall vi ha Benjamins säng inne i vårt rum den första tiden. Inte lönt att Amanda har ett så stort rum när hon ändå aldrig är där inne haha :P
Sen har jag börjat fundera på om man skall riva vägen mellan v-rummet & köket så man kan vända matbordet och kanske få störe yta och plats ? Får höra med min gubbe vad han tycker och tänker om det så klart ;)

Ja som ni ser, Ingen bebis ännu. Börjar bli rätt trött på att gå och vänta på att han skall komma.
Nu är det bara 5 dagara kvar till BF och det känns just nu som att jag kommer gå över tiden :(

När tror ni att han kommer?
Säg gärna datum och hur mkt ni tror han kommer väga?
Vore roligt att se vad folk tror hehe :P

Nej gott folk, Nu har jag inte tid att sitta här mer, Nu skall vi börja med om möbleringen så vi kan gå ner och handla lite smått senare idag hihii :)

Ciao ciao!!!

För mig, Den finaste lilla prinsessan i världen. Amanda Wilma Julia Sahlin <3


För mig, Den finaste lilla prinsen i världen. Benjamin Åke Anders Sahlin <3

6 September 2010 - Jätte jobbigt !!!

Datum: 2010-09-06
Tid: 09:39:36
Hejsan!

Ja det är en ny vecka och med den innebär det nya möjligheter.
Kanske inte så jätte många men dom få som dyker upp är väl alltid roliga hehe :P

Gick upp 07.50 då min man ringde och väckte mig, Skulle ju upp för att göra mig iordning, Fixa frulle, Få upp Amanda (Som verkligen verkar hata att gå upp så här tidigt). Försökte få i henne frukost (Som inte är så popis att äta så här tidigt), Hon vägrade äta förutom 3 bitar macka. Fick bytat blöja, På med kläder på henne borstat håret & tänderna på henne. På med skorna och jacka och sen traskade vi iväg till dagiset. Vi kom ditt och det vissade sig att vi mammor inte skulle vara med idag, Fick in henne till samlingen och där lämnade jag över henne till en utav dagis fröknarna, Då kom det. Mitt hjärta bokstavligen brast och jag kände mig redan då som en ur usel mamma (Fast att jag inte borde göra det för det är bara en period så här i början). Men som sagt, Amanda började stor tjuta och tårarna sprutade till höger och vänster, Hon skrek mamma & pappa och när jag då samtidigt som detta skulle säga hejdå till henne och pussade henne på munnen fick jag brått att komma ut och sätta på mig skorna innan gråten som satt i halsen på mig kom.
Nu sitter jag här hemma och det kommer en och annan tår, Egentligen vet jag inte riktigt vrf men det kan ju bero på att jag har gått hemma med Amanda i snart nästan 2 år, Haft henne vid min sida dag som natt lixom, Och nu helt plötsligt behöva lämna bort henne, Det känns i hjärtat. Jag vet att hon är i trygga händer och har det bra och så där va, Men det är ändå jätte jobbigt för min del :(
Förmodligen så har det redan gått över på henne, Nu sitter hon säkert där och sjunger med dom andra barnen och har det jätte roligt. Så att sen när jag kommer och skall hämta henne igen vid 11.00 så kommer hon väl inte ens vilja gå med mig hem.

Idag är det bara 7 dagar kvar till BF, & ni kan tro jag börjar bli rädd. Egentligen vet jag inte riktigt vrf jag e rädd, Men kanske för att gå över tiden, Rädd för att det skall bli en "jätte" jag kommer få krysta ut, Rädd för att spricka ännu mer än jag gjorde första gången, Rädd för att ngt allvarligt skall hända. Ja rädd för det mesta faktist. Jag vet ju om att det kommer gå bra hur det än slutar va, Men rädd det är man ju alltid. Att jag hade en sån enkel & snabb förlossning när vi skulle ha Amanda det var nog bara rena turen. En sån tur får man nog bara 1 gång i livet (känns det som) haha :P

Idag skall jag inte göra så värst mkt, Sitta hemma och bara degga fram tills klockan blir 11, Man kanske skulle sova en stund hehe :D

Kan inte klockan bli 11 så jag får hämta hem min prinsessa, Saknar henne så oerhört mkt.
Mitt hjärta är inte helt utan henne :'(.
Men men, Detta är helt enkelt ngt man får vänja sig vid.
Jag kommer vänja mig vid det sen, För sen har jag ju ändå Benjamin att fokusera på när hon är på dagis så då gör ju han det lättare för mig. Det kommer kännas bra sen när inskolningen är klar för då har (förhoppningsviss) Benjamin kommit, Då har jag ändå 5 timmar/3 dagar i veckan med honom själv här hemma, Där vi kan gå ut och gå på promenader och bara ha det allmänt mysigt han och jag, Jag får lixom fokusera mig på bara honom under dessa timmarna då prinsessan är på dagis. Det kommer ju underlätta riktigt mkt då ju. Men just nu, Känns det riktigt jobbigt, För nu sitter man här i sin ensamhet, Har varken Amanda elr Benjamin. Så det blir lixom så tomt och tyst och så oerhört tråkigt här hemma :(

Nej nu skall jag inte sitta här och gnälla mer. Jag går och lägger mig en stund och sen går jag upp igen när det är dags att hämta sessan :D <3

Ciao ciao!!!

3 September 2010 - Är så nöjd så :D

Datum: 2010-09-03
Tid: 11:44:34
Hejsan!!

Ja det är idag den 3 september vilket med andra ord betyder att det var tredje dagen för Amanda på dagiset :)
Alltså jag är faktist lite i chock tillstånd.
Jag trodde ju aldrig att det skulle flyta på och gå så här extremt bra som det har gjort dessa 3 första dagarna, Jag är faktist mäkta imponerad över vår prinsessa :)
Första dagen (onsdag), Gick kanon. Vi gick in, Hon började leka med bilarna och dockorna och lite sådant direkt. Hon brydde sig inte om mig och sin pappa och då gick ändå vi på en liten rundvandring, Men hon sket i oss ändå hehe.
Andra dagen (torsdag) Var det bara jag som var med eftersom Martin började jobba klockan 10.00.
Då var vi ute med alla barnen så dom fick leka och lite sådant. Amanda lekte för fullt och sket fullständigt i mig. Jag kände mig lite så där "mobbad" utav henne haha, Alla andra mammor fck kramar utav sina barn emellanåt, Men inte jag. Jag fick inte en enda kram utav vår dotter vilket resulterade i att när jag såg dom andra mammorna få kramar av sina barn så blev jag ledsen inombords och höll på att börja gråta ett par gånger. Men jag höll tillbaka och tänke positiva tankar ist :).
Tredje dagen (Fredag). Kom vi ditt och var där till 09.00, Då satt dom andra i sång rummet och sjöng lite. Amanda var lite gnällig då jag hade fått väcka henne tidigt för att inte känna mig stressad i slutet. Ingen frukost ville hon äta heller. Men det är ju inte så konstigt egentligen. hon är inte van vid att gå upp så tidigt om morrnarna ju, Så det är ju en stor förändring för henne. Men när vi klätt på henne och alla andra barnen och skulle gå ut så blev det genast bättre. Vi mammor hade ju blivit ombädda att gå ifrån en stund för att se hur barnen reagerade. Jag sa bara hejdå till Amanda, Vinkade till henne och följde med den ena fröknen och dom andra mammorna upp till personalrummet, Där man även kan titta ut på barnen och se hur dom har det.
Jag tror vi satt där uppe i 1 timme innan vi gick ner igen.
När man tittade ut genom fönstret så såg man hur kul Amanda hade det.
Hon sprang där i sin ensamhet och lekte, Körde lite bobby car och sen gungade hon lite på hästen och lite sådant, Nästa gång man tittade ut så satt hon i sandlådan med dom andra barnen och lekte.
Det var verkligen mega sött att se henne så glad.
Blev helt varm inombrods och hjärtat smälte.
Hon hade inte gråtit en enda gång och inte skrikit en enda gång, Inte tvekat när jag gick ifrån henne och inte vissat att hon ville ha mig där lixom hihii :D
Det känns så jäkla skönt att det faktist har gått så här bra och att det gick så snabbt och lätt.
Det trodde jag ju aldrig. Amanda har alltid varit lite utav en sån att hon gärna tyr sig till mig elr sin pappa när det kommer främande människor i närheten, Det har alltid tagit ett bra tag innan hon öppnat upp sig för nya folk. Men inte alls, Hon öppnade upp sig direkt för dagiset och tog in det och det kändes mega skönt :D
Det är en lättnad på ngt sätt hihii :)

Tänk ändå, Att vår lilla flicka börjar bli en stor flicka. Har börjat på dagis och hela den baletten, Skall bli storasyster och allt möjligt.
Det är mkt förändringar nu och mkt som händer runt omkring.
Gud, Jag kommer ihåg det som att det var för en månad sedan jag krystade ut Amanda, Fick upp henne på bröstet och bara njöt över att äntligen ha fått bli mamma och att få ha ut henne och bara ligga och hålla om henne och njuta. Det var den mysigaste & härligaste stunden i mitt liv <3

Från pytte liten flicka till stora tjejen <3


Ja, tiden den springer verkligen ifrån oss. Man tar vara på varje tillfälle & ögonblick med dom för att få så många minnen som möjligt med dom :D <3

Ja idag är det bara 10 dagar kvar till BF, Känns så overkligt att vi faktist skall ha en liten till.
& denna gången en pojke. Men han verkar aldrig riktigt vilja komma ut till oss :(
Han får mer än gärna komma i helgen så man får det överstökat sen lixom hehe :P

Idag kommer Sofia till oss (det ville hon inte sist vi skulle ha henne).

Middan idag blir friterade räkor, Ris & currysås :) Mumms :D

Nej gott folk, Nu skall jag ta prinsessan här hemma, Hon är jätte trött efter den tidiga uppstigningen imorrse hehe :P

Ciao ciao !!!

1 Sep 2010 - Första dagen på dagis & 12 dagar till BF!!!

Datum: 2010-09-01
Tid: 23:21:17
Hejsan!

Ja ni ser ju själv hur rubriken lyder ju haha :P

Det är ny månad, Alltså den 1 September :D
Det innebär att det bara är 12 dagar kvar till BF, Imorron är det bara 11 dagar kvar.
Min halsbränna har verkligen blivit värre, Jag är inne på min 4:dje flaska Gaviscon på bara 3 månader & ni skall veta att det är det äkligaste man kan ta, Det smakar verkligen riktigt äkligt. Man känner bara för att man vill kräka efter varje sup man tar hehe :P
Det känns riktigt hemskt faktist. Värkarna blir starkare och starkare för varje dag men inte vill han komma ut för det den lille plutten :(
Man läser om alla andra som fött och då blir jag faktist lite ledsen i ögat.
Det känns som jag är den sista på jorden som kommer födda :'(
Men men, Vi får helt enkelt se när vattnet går och han behagar komma ut. Fick ett tips idag utav en vännina, Att det finns ngt man kan köpa på Apoteket som sätter igång processen, Men vad det heter kom hon inte ihåg, Så jag får försöka forska i det lite till tror jag hehe :P
Ngn som vet vad det heter kanske? HAHA :P

Idag var första dagen för Amanda på dagis, Det gick förväntansfullt bra. Trodde inte det skulle gå så bra som det gjorde :)
När vi kom in genom dörren så var det första Amanda sa "bil", Sen såg vi knappt röken utav henne mer. Det var ju från 09.30-10.30, Så det var ju bara 1 timme (samma kommer det vara imorron).
Men vi gick rundvandring, Och satt och snackade med fröknarna och lite sådant, Ja inte för att hon brydde sig om oss. Hon lekte med dom andra barnen & fröknarna, Hon ritade och när vi skulle gå sen så ville hon knappt, Skorna ville hon knappt ta på sig & inte ens jackan. Sen ville hon krama om den ena fröknen och då bar ju hon så klart upp Amanda och då la Amanda ner sitt huvud på hennes axel och kramade om precis som att hon ville vissa "låt mig stanna här lite längre", Det var jätte sött och gulligt att se. Så det känns faktist underbart att det inte var ngr som helst problem. Jag hade ju hela tiden tanken i huvudet om att hon skulle ty sig antingen till mig elr sin pappa eftersom att hon brukar vara rätt blyg och så inför nya främande människor, Men inte det inte. Riktigt skönt att det gick så pass bra som det ändå gjorde :) Det var härligt att se hihii :D
Detta innebär kanske att går det lika bra imorron & på fredag så kanske hon faktist kan bli inskolad tidigare, Dom säger kanske till oss redan på måndag att vi bara behöver komma och lämna henne och sen gå hem igen för att sen hämta henne när det är dags. Det tycker jag hade varit underbart om det kunde vara så för då behöver jag ju egentligen bara koncentrera mig på att vara förberred på när vattnet går ju hehe :D

Nej det har faktist varit en fantastisk dag idag, Först gick dagiset underbart bra, Det lixom flöt på precis som man hade hoppats på, Sen var vi inne i Lund till polisen en snabbis. Hämtade ju våra id-kort, Var inne förra torsdagen och gjorde nya id-kort, Sen igår på förmiddan fick vi sms om att dom var färdiga och att vi kunde komma och hämta dom, Så det bestämmde vi oss för att då göra idag. Sen åkte vi hem, Gick ner om på ICA på Centrum, Handlade hem lunch, Sen hem och åt lunch. Sen mekade min gubbe lite med elen här hemma och sen till middag blev det korvstoganoff & ris, efterrätten bestod utav Äppelpaj och vaniljsås till mina älsklingar, Själv äter jag inte sådant och jag fick halsbränna så jag valde att inte äta ngt heller hehe :P

Detta är hur vår dag har sett ut. Tycker den har flytit på hur underbart bra som helst.
Skall upp tidigt imorron oxå (Kl: 08.15) för att äta frulle med mina älsklingar, Sen göra oss iordning för att gå till dagiset. Hjärtat börjar jobba kl: 10.00 så han cyklar väl när vi går hemifrån :D
Å andra sidan så jobbar han till 20.05, Tråkigt men så är det visa dagar helt enkelt. Hmm? Frågan är då vad jag och blomman skall hitta på med under dagen imorron efter dagis tiden?
Kanske skall försöka få i oss lunch och sen kanske sova en stund efter det. Hoppas dagen går fort imorron bara HAHA ;)

Nej gott folk, Nu skall vi slänga oss i säng här hemma (skall först duscha en snabbis)
Det blir ju som sagt ändå en tidig morron imorron oxå, Ännu tidigare på Fredag :)

Ciao ciao!!!