29 Maj 2010 - Hjärtat brister

Datum: 2010-05-29
Tid: 16:19:36
Hejsan!

Ja ni läste helt rätt.
Mitt hjärta brister när det alltid skall behöva vara på detta jäkla viset.
Jag sitter fast hemma med 2 ungar och en unge i magen som inte gör dagen lättare för mig medans han som vanligt smiter undan. Är så in i helvetes jäkla trött på att det alltid är jag som skall behöva vara den som får stå emot.

Igår kväll frågade jag honom om han inte skulle kunna cykla ner till ICA (Som imorrse) för att handla pålägg innan han skulle åka iväg för jag kan nämligen inte gå ngnstans förrens jag har fått mat i magen, Men inte kunde han göra det åt mig. Nej då gick han rätt ut och satte sig vid sin jäkla dator sen satt han där tills han skulle bli hämtad...
Igår sa han även att det skulle ta max 3 timmar hemma hos Christer och hjälpa honom att montera en yterdörr, Han blev hämtad vid 09.30 imorrse, Och fortfarande inte kommit hem. Då vill jag gärna veta hur långa dom 3 timmarna för dom är...!

Det är detta som gör mig så in i helvetes förbannad.
Att han smiter undan och lämnar mig i sticket med 2 ungar, Samt att jag ovanpå allt är gravid och har värkar och foglosning till 1000, Detta gör mig förbannad så in i helvete.
Hur mkt har han träffat Sofia och ängnat henne ngn tid denna helgen, Hon kom vid 17.00-17.30 igår, Sen gick hon och Samantha och la sig vid 20.00 tiden om inte tidigare till och med, Det blev inte så mkt umgås mellan dom igår, Idag sticker han hemifrån och är inte hemma på hela dagen och har fortfarande inte kommit hem än... Hur mkt träffar han Sofia idag? Sen så åker hon ju hem imorron och under morgon dagen kommer han för det mesta att sitta framför datorn och uggla... Tycker det är bedrövligt...
Att hjälpa alla andra är viktigare än familjen, Och att inte ens kunna ställa upp och hjälpa mig imorrse och sticka ner om snabbt till ICA och handla lite pålägg det är tydligen för mkt begärt ... Blir så in i helevetes förbannad.

Hade det inte varit för att denna graviditeten är så otroligt jobbig som den är så hade jag inte brytt mig lika mkt, Men att han har mage att smita undan hela tiden och lämna mig i sticket med barnen och skita i att ta sitt ansvar för familjen det är det sämsta en människa kan göra...

Jag är på bristningsgränsen just nu.
Mitt humör/tålamod tryter och min stubin håller på att brinna upp.
Det finns snart inte så värst mkt kvar att rädda i detta förhållandet om han skall hålla på så här...!

Nä, Ngn gång får det faktist ha ett slut och görs det inte ngt åt detta nu så vet jag inte vad jag gör.
Då har jag nog inget val än att göra det som jag sist på jorden vill göra. Men jag orkar inte mer.
Mina krafter tar oxå slut ngn gång och det har dom börjat göra här nu.
Men vad får man för det?
Inte ett piss.
När han har helg och är ledig så förväntar man sig ändå att han skall vara hemma och umgås med familjen och hitta på saker tillsammans med oss, Men nejdå. Då åker vi iväg och är borta hela dagen för att slippa ta barnen och höra på deras gnäll och tjat.
Undrar hur det skall bli när Benjamin kommer till världen då. Jag har stora funderingar kring det.
Om jag verkligen skall behålla honom elr inte. Det finns ju adoption och det ligger just nu högt på min lista med tanke på att jag är den ända som får ta hand om barnen. Till och med när han är hemma.
Inte ens på kvällen kan han ta insiativet att ta Amanda om hon skriker och gråter och försöka få henne att somna i hans famn, Nej då skall jag behöva göra det om jag ligger på soffan och kopplar av för att jag har väldigt mkt foglosning på kvällen, Nej då skall jag behöva ränna upp och ta Amanda för att få henne att somna. Allt bara för att han sitter och spelar CS och då kan man ju inte lämna datorn, Och tålamod till att ha henne i famnen och få henne att somna har han inte heller för 5 öre. Tar han henne om hon skriker och gråter Och hon fortsätter att föra liv i hans famn så sätter han ner henne på golvet och skiter i vilket efter det. Ist för att göra det så kunde han ju ha varit lite mer tålmodig och bestämmd...!

Mitt huvud exploderar snart och det känns som jag är på väg in i väggen...!
Undrar vart fan detta skall leda.
Men jag orkar verkligen inte med detta mer, All min ork och alla mina krafter är totalt slut körda och jag undrar vart jag skall få ny ork och nya krafter ifrån, Det är ju inte direkt ngn som stöttar mig och ger mig lite kraft och ork...

Gud vad jag hatar detta.
Om jag bara kunde spola tillbaka tiden till då jag var liten igen sen skulle jag sett till att jag aldrig hade blivit vuxen...! Då hade man kanske sluppit allt detta.

Det är inte det att jag inte älskar mina barn för det gör jag, Dom är det bästa som har hänt mig i mitt liv och det finns inget jag skulle vilja göra ogjort med dom.
Men man önskar ju så klart att man fick lite kärlek, Ork, Kraft, Uppmärksamhet och lite hjälp från den man har barnen tillsammans med. Det hade underlättat lite för min del oxå...!

Usch, Nej nu skall inte sitta här och beklaga mig mer.
Ville bara skriva av mig då jag mår så pass dåligt som jag gör... :'(

Ciao ciao.

27 Maj 2010 - Nya kläder & Hålla handen <3

Datum: 2010-05-27
Tid: 23:59:06
Hejsan!

Får göra en liten uppdatering :)

Som alla vet så sov Emil & Jessica hemma hos oss från i lördags natt till i tisdags :)
Var trevligt med besök faktist. Inte allt för ofta man träffar dom heller ju :(
Liam var så söt, Kändes skönt att vi slapp vara så oerhört tysta bara för att han sov.
För i måndags kväll så satt ändå jag och Jessica och flabbade gamla minnen i köket vid köksbordet och vi skrattade högt och förde väsen, Martin & Emil satt vid datorerna och förde väsen och vi hade musiken igång samt att vår skatt sprang runt här hemma och förde hur mkt väsen som helst, Men lille Liam han sov ändå som en stock. Tycker det är rätt skönt när man kan vänja sina barn i tidig ålder att sova med en massa väsen runt omkring sig.
Där har vi ju den turen med våra barn, Vi har spelat musik (På hög volym), Dammsugit, Borrat, Sågat, Hamrat och fört en jäkla massa väsen och våra barn har alltid lyckats kunna sova ändå, Allt tack vare att vi vant dom vid höga ljud ända sedan dom var små, Och med Amanda vänjde vi redan när hon låg i min mage, Det gör vi nu med Benjamin oxå. Så det känns skönt att vi inte behöver springa runt och viska och smyga runt i lägenheten för att våra barn sover, Utan fast att dom sover så får vi gjort det vi skall och då är det alltid med höga ljud :)

Och jag tror att lär Jessica bara Liam att där kommer vara mkt ljud runt omkring honom så kommer han ändå att kunna sova som en stock, Det gjorde han iaf i måndags i allt oväsen här var här hemma :). Hur kommer det att se ut sen om ngr år när dom skall ha en unge till, Liam kommer att föra väsen då och då går det ju inte om där alltid skall vara tyst för att bebisen skall sova, Man kan inte begära av ett barn som är runt 3 år att vara tyst bara för att lillebror/lillasyster skall sova. Nej våra barn är lärda att där är ljud runt omkring alltid och så komemr det alltid att vara. Jag kommer inte vara den som sänker min volym elr säger till mina barn att vara tysta bara för att där är ett annat barn som skall sova elr så, Nej då får dom helt enkelt acceptera att mina barn är vana vid ljud och att dom för oväsen och att deras barn helt enkelt får vänja sig vid det :)

Var nere på Center Syd i Tisdags och handlade kläder till Amanda, Mig och Martin. Blev jätte nöjd med inköpen faktist Och så mkt kläder till det priset hade jag aldrig kunnat tänka mig hehe :D
Orkar dock inte lägga in bilderna på mina och Martins kläder då dom finns på FB men jag lägger in bild på blomman i sin nya tröja och sina nya byxor :)



Jag blev så otroligt jäkla nöjd med kläderna till blomman för dom var verkligen super söta :)

Här omkvällen när blomman somnade hos mig så låg hon och höll mig i handen, Jag kunde ju så klart inte låta bli att fota det för jag tyckte det var så otroligt sött, Det är första gången som hon håller mig i handen när hon somnat hehe :)



Imorron kommer min mamma & lilla kusin vitamin Samantha till oss vid 11.20 på morronen, Dom skall sova här för att Sofia-Loppan kommer ju imorron och Sofia & Samantha är ju bästisar och leker så otroligt bra tillsammans så det skall bli kul för dom :)
Sen så kommer min BFF till mig efter hon slutat jobba 11.15, Ville umgås och snacka och lite sådant då det var ett bra tag sedan nu, Hon har ju så mkt med jobbet och så nu och det tröttar ju ut henne och tar mkt tid för henne, Och det förstår jag :), Men skall bli mega trevlig att träffa henne imorron :) <3

Nej, Nu har vår blomma somnat i min famn så nu skall jag lägga in henne sen skall vi själva gå och lägga oss, Är rätt trött idag faktist :)

Ciao ciao.

24 Maj 2010 - Bränskada :( + bakdag :)

Datum: 2010-05-24
Tid: 15:42:10
Hejsan!

Ja jag får kanske göra en liten uppdatering, Men det blir ingen stor uppdatering då jag inte har så värst jätte mkt att skriva om. Men får kanske skriva om vad som hänt dom senaste dagarna :)

I Fredags kom min mamma hem till oss och sov hos oss till i söndags :)
Fick även fint besök utav min storebror, Svägerska och deras lille son Elias :)
Vi grillade tillsammans med dom på kvällen och hade verkligen en super trevlig och bra fredag. Tack för allt kära stroebror och svägerska :) <3



På lördagen fick vi besök utav Jessica, Emil & Liam på kvällen då det hade hänt ngt mellan Jessica och hennes syster vilket gjorde att dom inte fick vara där hemma nu under deras Skåne vistelse så vi sa till dom att dom kunde komma hem till oss och sova hos oss när dom är här nere, Behöver inte gå in på mer detaljer än så ... Men det har verkligen varit jätte trevligt att ha dom här för här är mer rörelser här hemma. Amanda är så duktig och försiktig med Liam, Pussar mkt på honom och kramas mkt med honom och allt sådant, När dom byter blöja på honom så är hon gärna med för det är ju intressant :)

Idag har vi även varit nere på VC med smörblomman då Jessica hade plattat håret och lagt ner plattången på golvet i köket och gått in på blommans rum och hämtat ngt och då hade blomman gått fram och tagit plattången och bränt hela höger handen. Själv såg jag inte när det hände för jag satt inte i köket men jag hörde hur hon slängde med plattången och började vråla och skrika och gråta. Och det förstår jag, Det gjorde ju svin ont :(. Men dom på VC tyckte inte att det var ngt som behövde läggas om, Hon hade fått första gradens bränskador på fingrarna iaf, Sen skulle vi hålla koll på det så det inte blev infekterat för då skulle vi komma ner igen. Men hon är uppe och springer och leker för fullt, Men hon fick inte anstränga den högra handen för mkt, Svårt att säga till ett barn på 17 månader att inte hon får anstränga handen elr så för mkt. Jag menar hon är ju trotts allt ett barn och barn leker ju och det resulterar i att dom använder sina händer ... :) Men vi får avvakta och se hur det blir med handen iaf, Har köpt hem Aloe Vera kylbalsam som vi ställt i kylen, Har smörjt hennes hand med det så får se hur det blir och hur det ser ut till kvällen med handen <3

Jag är så satans sugen på att ställa mig och baka bröd och sockerkaka, Så jag skall skicka ner min man till affären och handla hem mjölk och lite sånt :)



*1 - Vår dotter äter mat med hela huvudet :) <3
*2 - Vår dotter bara verkligen älskar att bada <3
*3, 4, 5 - Syns det att vår älskade dotter tycker om att äta chokladpudding med vispgrädde, Syns det ??? HAHA :P <3

Nej, Nu skall jag inte sitta här och störa er mer. Nu skall jag göra annat.

Ciao ciao.

18 Maj 2010 - Lady gaga feat. Beyonce !

Datum: 2010-05-18
Tid: 14:46:11
Hejsan!

Min sambo och jag har fastnat för Lady gagas nya låt: Telephone.
låten är ju bara riktigt bra men jag vet ingen människa som är så ful och har så ful och konstg smak som den människan... Jag menar, Vem skulel få ör sig att gå kläd som hon gör?
Inte en människa...



Har även fastnat för en annan riktigt bra låt :)
Sean kingston feat. Justin Bieber - Eenie Meenie :)



Man kan inte låta bli att skratta åt alla dessa knäppa videos som Lady gaga gör. För att citera min man: "Man kan inte riktigt föreställa sig att ett sånt "freak" kan ha den rösten", Nej det har han rätt i.... :) haha











Nej, Konstigare människa får man nog faktist leta efter hehe. Men musiken och låtarna hon gör är ju bra, Men då skall man nog inte kolla på videosarna för det förstör låtarna totalt ...

18 Maj 2010 - Ny vecka + Dagisplats :)

Datum: 2010-05-18
Tid: 12:43:05
Hejsan!

Tisdag och idag är det träffen nere i vikingabyn, Skall bli kul. Vädret är ju tillräkligt bra dag oxå för att vi skall kunna gå ner och kolla läget :)
Får se om pappa & bonusmamma kommer ditt idag hihii :)

Hjärtat jobbar idag till 16.00, Längtar tills han kommer hem då jag känner mig så rastlös :(

Idag gick jag in i vecka 24 i graviditeten, Det innebär att det bara är 16 veckor kvar till BF och jag längtar tills dom 16 veckorna har gått. Mår ju inte så värst bra alls under denna graviditeten så vill ju helst att den bara skall vara över. Men sen så vill jag att det skall vara september oxå för att då är vi ännu närmre BF och det innebär att vi kommer få vår lille prins fortare ju hehe :P

Bebis

Nu börjar det bli trångt, bebisen är 21 cm och väger ungefär 530 g. Nu börjar nästa viktiga utvecklingsstadium av bebisens hjärna. Undvik all alkohol, om du röker bör du sluta genast. Balansorganen i örat har utvecklats och redan nått vuxenstorlek. Bebisen vet vad som är upp och ner, du känner hur den vrider och vänder sig i magen.

Du

Livmoderns mått är mellan 22 och 25 cm och mäter 4 till 5 cm ovanför naveln. Magen växer och putar. Om du har mycket magmuskler sen innan graviditeten så kan du klara dig ganska bra. Har du inte det så finns det bra övningar för gravida magar också. Det kan dra och smärta runt livmodern och ner mot ljumsken. Det är lätt att drömma mycket livliga drömmar just nu, det kan vara det undermedvetna som förbereder dig på att ett nytt liv väntar.



Amanda är så duktig så det är inte sant :) Hon har nu lärt sig säga bil oxå ovanpå allt hehe :)
Låter så roligt när hon går omkring här hemma och säger bil till allt hehe :)
Nu har hon en kindtand på varje sida i munnen uppe och nere, Sen har hon ju fler på väg har jag märkt, Hon sover jätte oroligt om natten, Skriker, Gråter och rullar runt till tusen, Hon har mardrömmar har jag märkt, Vilket gör att hon beter sig som hon gör om natten, Det är därför jag är så satans trött om dagarna för att jag inte får sova på natten tack vare detta ... :( Men vad gör det om 100 år då jag kan sova bäst f*n jag vill hehe :P

Idag fick vi veta att vi har fått dagisplats till lilla prinsessan :)
Hon har fått på söderparks förskola avdelning: Maskrosen. Så från och med den 1 september så kommer vår lilla blomma att gå på dagis, 3 dagar i veckan 5 timmar om dagen :)
Kommer att bli så otroligt bra för henne för att hon behöver den sociala biten för att kunna skaffa sig vänner i sin egen ålder och få träffa "små"-folk i sin egen ålder/storlek så att hon får lära sig känna nya människor hon kanske kan börja leka med, Det sägs ju att det är på dagiset man skaffar sig sina första vänner man brukar hålla ihop med livet ut. Jag har fortfarande vänner kvar från dagistiden och jag kan tycka att det blir roligt för prinsessan att komma ut lite mer och samt för min del oxå, För jag får gjort så mkt mer om dagarna dom dagarna hon är på dagis :) Nej detta har vi väntat på och det kommer bli så bra så :)

Nej gott folk, Eftersom att det varit som det varit inatt med blomman så fick vi sovmorron här hemma hon och jag vilket innebär att vi inte varit vakna så värst länge och vi har heller inte ätit ngt ännu, Men det skall vi ändra på nu hehe, Nu skall jag fixa fram lite lunch (Frulle för vår del) sen skall vi bara ta det lugnt :)

Ciao ciao.

16 Maj 2010 - Bakat :)

Datum: 2010-05-16
Tid: 12:06:19
Hejsan!

Idag kommer min pappa & bonusmamma :) Skall verkligen bli jätte mega roligt :)
Då skall dom få smaka mina goda kanelbullar jag bakade igår:)

Jag bakade en dubbelsats och fick ihop det till 54 st bullar, Jag blev inte klar med bullarna förrens 23.00 på kvällen :) Men det gjorde inte så mkt hehe :P
Skall baka en dubbelsats till idag, Mn idag skall jag kavla ut degen mer och göra dubbel fyllning och se om det går att få dom godare än vad dom blev igår, Ja dom blev svin goda igår oxå det var inte det. Men man kanske kan få dom att bli bättre hehe :) Elr jag vet inte hehe :P

Visst ser dom goda ut? Tihii :)

Inatt var vi hundvakt åt Daniel Borgströms lilla rådjur Keyla. Han skulle på fest och han skall hämta henen idag ngn gång, Jag hoppas ju att det blir innan 14.00 idag för att pappa & mojjan kommer efter 14.00 och jag vet ju inte om dom har Zally med sig...



Nej nu skall jag hjälpa min man att duka fram frullen, Sen skall jag ställa mig och baka efter frullen :)

Skriver kanske mer senare idag :)

Ciao ciao.

14 Maj 2010 - Nytt !

Datum: 2010-05-14
Tid: 18:12:45
Hejsan!

Kanske dags för en liten uppdatering hehe :P

Vad har hänt på senaste? Inte så värst jätte mkt faktist :)
Idag har vi storstädat och röjt, Röjde ur klädkammaren på skit som inte skall vara där, Skit som skall kastas och sådant som skall ner i källaren :) Rätt skönt för att nu kan man gå in i klädkammaren igen vilket man inte kunde innan hehe :P

Sen så har min gubbe tvättat idag (7 maskiner), Ja det blir ju så när man har barn och man drar ut på tvättningen i ett par dagar hehe :D

Igår åkte en vännina till Ikea med sin lilla fmailj, Jag frågade om hon skulle vilja handla till mig där.
Det gjorde hon oxå faktist, Och har nyligen gått hem efter att ha varit här hemma och lämnat grejorna och snackat lite skit och så :)

* Tack min kära lilla Rebecca :)

Vad hon handlade var ju inte så värst mkt men jag kände verkligen att jag ville ha det :)

Det blev 2 sådana här :), Inget vi var i behov av men dom e snygga :)
Och sen så blev det 6 st såna här, Det är kanske mer ngt vi är i behov av :)

Så nu har vi det hemma, Skall ha 1 sån där "film-ram" till, Men det blir inte förrens efter att Benjamin är kommen till världen, Just nu skall vi ha en på Amanda och en på Sofia :)

Ja Sofia är kommen idag oxå, Hon kom vid halv 6 tiden :)

Skall strax gå ut och påbörja middan, Det blir kycklingklubbor, Ris och hemmagjord gräddsås.
Sen är det lite gottis till hockeyn ikväll då Sverige möter Lettland... Hoppas det går bra för oss :)

Nej gott folk, Nu skall jag inte sitta här mer, Skall ta min gnälliga prinsessa.
Hon trillade ner från toastolen idag och slog huvudet rakt ner i kakelgolvet, Strax efter det så trillade hon utanför klädkammardörren och slog huvudet igen, Sen somnade hon efter det och sov i ungefär 2 och 1 halv timme, Men nu är hon mega gnällig och hon är varm så hon har nog feber ovanpå allt. Stakars vår prinsessa :'( <3



Ciao ciao.

12 Maj 2010 - Letar, Letar & letar ...!

Datum: 2010-05-12
Tid: 23:29:42
Hejsan!

Ja ni läser helt rätt...
Jag letar, Letar & letar men jag hittar inget...

Jag har nu i flera timmar suttit och letat mig fördärvad (Utan resultat) på att försöka hitta ett bra scrapbooking program att ladda ner på datorn så man kan leka lite med sina bilder. Men hittar jag ngt? Nej! Det är så oerhört svårt att hitta ett program som man blir nöjd med och som går fort att lära sig... Jag har ju redan ett program visserligen, Men jag börjar tröttna på det programet nu då jag kan det utan och innan...!

Vill ha ett nytt jag kan lära mig.
Ett nytt som jag kan tycka är roligt.
Ett nytt som har mer funktioner och mer saker att leka med.

Ngn som vet ngt bra program?
Jag letar mig fördärvad på google men hittar inget alls :(

Min dag imorron kommer i stort sett att bestå utav att jag sitter och googlar men inte kommer att hitta ngt :(

Snälla, Om det är ngn som vet ngt bra scrapbook att ladda ner (helst ett gratis program) så snälla säg till, Jag älskar nämligen att leka med foton och har alltid tyckt det är roligt, Det är en stor passion & hobby jag har, Så jag ber er, Är det ngn som vet ngt bra program, Snälla tipsa mig då :)

Nej, Nu skall jag fösöka få min lillfis här hemma att sova :D

Ciao ciao.

12 Maj 2010 - Bilder med Scrapbook <3

Datum: 2010-05-12
Tid: 18:48:58
Hejsan!

Nu är jag här igen, Men jag glömde slänga in det i förra inlägget hehe :P
Så jag tänkte "Ähh va fan, Jag skriver ett nytt inlägg" Och det gör jag nu hehe :P

Fast att skriva så värst mkt det hade jag ju verkligen inte tänkt mig hehe.
Tänkte egentligen bara slänga in 4 nya bilder jag gjort med scrapbook :)



Nå, Vad tycker ni då ?

Ja vet att jag e jobbig som skriver så pass många inlägg om dagen som jag gör.
Men det kan inte hjälpas när man glömer hälften i ett annat inlägg hehe :)

* Anna - Tackar så jätte mkt :)
* Victoria - Tack så hemskt mkt :)

12 Maj 2010 - Ny design :D

Datum: 2010-05-12
Tid: 17:57:51
Hejsan!

Om ni bara visste så otroligt glad jag är för denna nya design som Jennie har gjort, Jag vann ju den på hennes blogg, Och idag har hon lagt in den :)
Jag är så otroligt glad för det hihii :D

Idag har jag haft fint besök utav min storebror, Svägerska och deras lille prins Elias :)

Visst är det lilla livet bara för underbart söt :D. Det är verkligen fasters snuttegos :) <3

Vår egen lilla prinsessa ligger i soffan och sover :) Det kan hon behöva, Igår sov hon ingen midda alls. Så det känns bra att hon gör det idag :)

Och lillprinsen i magen skall vi inte snacka om, Det rör på sig där inne rejält. Han sparkar till höger och vänster, Trycker på vid revbenen, Trycker på ner till på magen så det spänner, Han puttar ut magen på mig och ja gud vet allt :)
Jag glömde ju skriva igår att jag gick in i vecka 23, Så nu är det bara 17 veckor kvar till BF, Börjar bli lite små nervös. Vet egentligen inte vrf för jag har redan gått igenom en förlossning som var sjukt enkel och som gick skit snabbt. Men det är väl såhär det känns för varje gång, Man vet ju aldrig hur denna förlossningen blir, Alla förlossningar är olika. Men min BM tror "Hon har sagt att hon vet och kan svära på det" att denna förlossningen kommer vara över jätte snabbt. Amanda var ju 3 veckor + 1 dag för tidigt född, Sen så tog det bara 3 timmar från det att vattnet gick, Så min BM har sagt att lille Benjamin med all säkerhet kommer komma för tidigt och att han kommer komma ut fortare. Jag blir bara glad om det går på en kvart hehe :P

Nej men man längtar mer och mer för varje dag som går :)

Bebis

Din bebis väger ca 500 g och är 20 cm lång. Den fortsätter lagra fett, men huden är fortfarande alldeles rynkig. Nu utvecklas bukspottskörteln som producerar insulin och hormoner. Insulin är viktigt för din bebis produktion av blodsocker.

Du

Viktökning omkring 5 till 7 kg, om inte mer. Livmoderns mått är mellan 21 och 24 cm från pubisbenet och livmoderns topp. När livmodern växer trycker den mot urinblåsan och du blir kissnödig oftare. I denna period kan en del gravida drabbas av graviditetsdiabetes.

 

Vad tycker ni förresten om den nya designen på min blogg? :D


Nej, Nu skall jag ta ngt att äta då jag börjar bli hungrig :)


Ciao ciao.


* Jennie -  Tack för den super mega fina designen, Du är så otroligt duktig :)

12 Maj 2010 - Regn & åska :)

Datum: 2010-05-12
Tid: 12:14:21
Hejsan!

Idag när jag vaknade med min lilla prinssesa så märkte jag bara hur det öste ner där ute, Mysigt och härligt att höra hur regnet smattrade mot fönsterna :)

Gubben skickade sen ett sms där det stod följande: Hej. Fy i helvete vad det åskar och blixtrar i malmö. Puss.

Det var efter det sms:et som jag hörde hur det small till där ute. Då sa jag till mig själv "Såja, Nu är åskan här" :) Och jag som verkligen har gått och längtat efter åskan och blixtrar hela vintern har nu äntligen fått uppleva det. Jag tycker om sånt här väder för det är så otroligt härligt. Man kan få krypa upp i soffan under en stor tjock filt elr ett härligt mysigt täcke med massa kuddar runt omkring sig och dricka varm obóy elr te utan att få skuldkänslor över att man inte går ut elr ngt :)

Ngn annan som gillar sånt här väder och tycker det är mysigt?

Idag får jag nog min design, Det skall bli så kul att se hur Jennie har gjort den hihii :) Längtar jätte mkt faktist :D. Hon är verkligen en grym tjej och jag kommer deffenitivt vara inne och läsa hennes blogg varje dag (Man vet aldrig, Det kommer kanske upp en ny snygg design sen som man kan vara med och tävla om ju hehe :P) Inte för att jag kommer vilja byta på hur länge som helst för jag kommer verkligen bli super nöjd med denna designen :)
Det känns fortfarande lite underligt att just JAG vann den.
Jag har ju aldrig under mina 24 år i livet vunnit ngt alls, Och nu helt plötsligt så går jag och vinner en deisgn som jag tycker är så otroligt snygg, Inte bara det, Den är så fin och så sommrig oxå :)

Min gubbe är i Malmö och jobbar i Jespers butik idag. Dom skulle till IKEA sen under dagen för Jesper skulle tydligen handla ngn byrå elr vad det var. Så då skall min man köpa såna fräcka ramar som ser ut som filmremsor :)



Vi skall ha 2 stycken denna gången, Sen skall vi in en annan dag och ha 2 stycken till :)

Nej, Min dotter är lite gnällig här hemma, Undrar om det kanske är fler kindtänder på väg? Nu har hon en kindtand på varje sida både uppe och nere, 4 framtänder uppe och 4 framtänder där nere + en till tand på väg där nere brevid höger framtand... Så 13 tänder har mitt lilla troll fått, Men eftersom att hon är så gnällig som hon är och är lite små varm emellan åt så tror jag nog att det kan vara en liten tand på väg hehe :P

Nej, Nu skall jag duka fram lite lunch här hemma till mig och min dotter hihii :)

Ciao ciao.

11 Maj 2010 - GRATTIS till mig :)

Datum: 2010-05-11
Tid: 22:28:21
Hejsan!

Nu ikväll när vi kom hem från bilträffen nere i vikingabyn, Där vi faktist möte upp min pappa och hade kaffe och kakor med till honom (Synd du inte var där bonusmamma för där var ballerina oxå hihii ).
Så läste jag min kommentar här på bloggen :) Jag blev ju bara så otroligt mega super glad :)

Jag var ju med i utlottningen om designen dream från
http://jennielenita.blogg.se, Och tro det elr ej. Men lilla jag som aldrig ngnsin har vunnit ngt i hela mitt liv under dessa 24 år jag levt, Jag vann den. Jag är så otroligt glad för det för att den tjejen hon kan. Jag har nog faktist aldrig sett en tjej som gör så otroligt fina designers som Jennie gör, Tusen TACK Jennie för att jag vann utlottningen, Du kan aldrig förstå hur glad jag är :)

Jag har skickat bilder till henne som jag vill ha, Men jag kom ju på nu så här i efterhand att jag glömde skriva vad jag vill det skall stå där man kan få välja valfri text... Hehe, Ngn som har ngn idé? Jag är så dålig på sådant hihii :P

Först tänkte jag att jag kanske kunde ha mitt bloggnamn, Men sen tänkte jag "Nej jag tror inte det, Det är ju så långt" sen tänkte jag kanske ngt i still med mina barn elr ngt med att jag är en ung mamma elr ngt, Men det är ju så svårt eftersom att skall jag ta ngt med mina barn så blir det jätte svårt eftersom att Benjamin inte kommit till världen ännu, Han är ju beräknad först till den 13 September men man vet ju inte om han kommer tidigare elr senare ... Så det är så svårt, Ngn som har ngt förslag? Skriv gärna isf hehe :)

Gubben sover på soffan med blomsterfröet i famnen då hon somnade vid 20.30 ikväll efter att inte ha sovit ngt alls på hela dagen :) Dom är rent utmattade hehe :P
Kollar på Ishockey på TV, Sverige-Frankrike - Sverige vann äver Frankrike med 3-2 :D

Nej nu skall jag inte sitta här mer och tråka ut er med mitt skrivande... Ni har säkert annat att göra som jag kommer att ha efter att Hockeyn är slut :)

Ciao ciao.

* Jennie - Tack än en gång för att jag vann designen jag är så otroligt glad så det går inte att föreställa mig det :) Verkligen mega snällt utav dig TUSEN TACK tjejen :) :) :) <3

10 Maj 2010 - Lite nytt !

Datum: 2010-05-10
Tid: 22:17:35
Hejsan!

Har hittat en sjukt bra sida där man kan göra egna scrapbookings bilder och massa sådant.
Och eftersom att jag älskar att hålla på med bilder och sånt så tyckte jag detta var super :)

Här kommer 4 bilder jag gjort idag, Blev faktist riktigt nöjd med dom hihii :) (För en gångs skull )



Nå, vad tycks??? Tihii :D

Nej nu skall jag inte sitta här och degga mer... :P

Ciao ciao.

9 Maj 2010 - Är med i en utlottning :)

Datum: 2010-05-09
Tid: 18:49:41
Hejsan!

Jag vet att jag funderade på att lägga ner hela bloggen, Funderingarna är inte slut än och jag funderar fortfarande för fullt hehe. Så ni får allt vänta ngr dagar till innan jag vet svaret på det :(

Är med i utlottningen om en extremt jätte fin design till bloggen hos
http://jennielenita.blogg.se/. Hon är grymt duktig och gör sjukt snygga designers, Såna jag aldrig sett en människa göra förr. Är riktigt avundsjuk då jag oxå hade velat kunna göra såna snygga designers hehe :P

Nej gott folk, Nu skall jag inte sitta här mer, Min gubbe skall ut med hunden nu sen skall vi gå bort till hans moster för att han skall klippa sig. Samtidigt som detta sker så skall vi lämna Nick "Teddie" hemma för att träna honom till att kunna klara av det ... Just det ja, Vi funderar på att byta namnet på Nick, Han lyssnar inte på det namnet alls så vi funderar på Teddie då han lyssnar på det och Martins gamla hund hete Teddie och Nick är så otroligt lik honom ... Men det är oxå en fråga vi ställer oss själva och funderar över ... :) !?!

Ciao ciao.

8 Maj 2010 - Funderar!?!

Datum: 2010-05-08
Tid: 22:07:29
Hejsan!

Ja funderar det gör jag men om det sker det vet jag inte...
Det känns inte så värst lönt... Jag börjar även bli lite trött på det...
Dels så får jag aldrig det till att bli som jag vill och dels så kommer jag aldrig på ngt intressant att informera om :S

Tror att det blir som jag funderar över !

Så gott folk, För att göra inlägget kort och gott så skriver jag nu och informerar er om att jag kommer fundera lite till inom dom närmsta dagarna på om jag skall lägga ner bloggen, Elr om jag skall ha kvar den...

Som jag skrev innan, Jag har aldrig ngt utav intresse att informera om och skriva om.
Jag får aldrig bloggen till att bli och vilja se ut som jag vill, Jag har inte tiden till att sitta ner och utforska PS för att försöka göra en blogg som jag blir nöjd med... Så jag kommer ngn gång inom dom närmaste dagarna att informera er om hur mitt beslut blir :)

Ciao ciao.

7 Maj 2010 - Positivt & negativt?

Datum: 2010-05-07
Tid: 09:57:18
Hejsan!

Fredag idag och även denna veckan har sprungit föbi, Förstår inte alls vart veckorna tar vägen. Det är rent sjukt hehe :P

Gravid vecka 22


Visste du att bebisens lungor är fyllda med vätska ändra fram tills födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft? Du kan försöka känna din livmoder ett par centimeter ovanför naveln.

Bebis
Bebisens vikt och mått är ca 400 g och 19 cm lång. Ögonlocken täcker hela ögat och bebisen har fått ögonbryn. Naglarna är så långa att de täcker fingertopparna. Lungornas luftrörsträd förgrenas och lungblåsorna utvecklas. Lungorna är fyllda med vätska ända fram tills födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft.

Du
Livmoderns mått är mellan 20 till 23 cm. Du kan försöka känna den ett par cm ovanför naveln. De flesta kvinnorna känner att detta är en härlig och bra period. Hår och hud strålar, detta beror på att kroppen är fylld med graviditetshormoner som skapar tillväxt. Tänk på din hållning så att du inte får ryggbesvär längre fram

Ja vad skall man skriva?
Det händer inte så värst mkt här hemma på denna adressen. Amanda och hunden leker bra om dagarna med varandra, Känns skönt att det verkligen funkar så otroligt bra mellan dom :)
Det behövs mkt träning med honom men det är på gång, Vi tränar honom varje dag som hjärtat kommer hem från jobbet, Jag klarar inte av att göra det själv när vi är ute eftersom att Smulan följer efter som en hök vart jag än går vilket gör att Nick inte kan koncentrera sig på det han skall göra, Och jag kan ju inte bara ställa Amanda med barnvagnen för att träna honom, Men han är duktig. Vi tränar honom så ofta vi kan och så gått det går :)

Amanda har börjat vakna riktigt tidigt på morronen, Inte det roligaste då jag älskar att sova. Men hellre hon vaknar tidigt så hon somnar tidigt på kvällen och vi kommer i säng i tid än att hon vaknar sent, Somnar sent och vi sitter uppe halva natten hehe :P

* Jag blir så otroligt trött på att så fort jag skriver ngt positivt i min blogg om hur min dag varit, Hur Amanda utvecklas och mår och massa sånt, Ja alltså som sagt, Positiva saker så är det inte en jäkel som kommenterar. Men så fort jag skriver ngt negativt om hur jag mår, Hur min dag har varit, Vem jag har bråkat med och massa sådant, Ohh. Gud då kommenterar alla. Varför är det så tro?

Man kanske rent utav sagt skulle ta och plocka bort så folk inte kan kommentera ens blogg?

Nej nu skall jag inte sitta här mer...

Ciao ciao.

4 Maj 2010 - Ny familjemedelem :) <3

Datum: 2010-05-04
Tid: 20:51:11
Hejsan!

Idag började bilträffen i hög, Var inte så värst mkt bilar elr motorcyklar för att vädret var ju inte det bästa, Men vi gick ner där och kollade då pappa var där nere med sin motorcykel och vi hade lovat honom att komma ner med kaffe och fika :), Det uppskattades :)

Ikväll vid 16.45 tiden blev vi offeciellt hundägare, Det är en liten Nick, 5 månader gammal och vad han är för ras det vet vi inte till 100%, Men han är extremt lik en Border Collie/Labrador. Så vi har gett oss fan på att han är det :)
Han är extremt snäll, Tillgiven och helt underbart goo :)
Han och Amanda går sjukt bra ihop, Han springer som en svans efter Amanda och hon springer som en svans efter honom hehe :) <3



Här är vår lilla Nick, Och han är redan (efter att ha kommit från det hem som han kommer ifrån) väldigt lydig. Rumsren är han oxå :) Han tigger inte vid matbordet och ligger för det mesta :)
Men en mkt gosig och snäll liten kille är han, Det blir hårdtränning med honom för att han skall vi få sån jäkla pli på som vi aldrig lyckades få med Rocky. Så underbar är han :) <3



Vår lilla prinsessa är ombytt och färdig för nattning, Hon är så fin i sin Thailändska pyjamas som hon fick utav sin morfar och bonusmormor när dom var där :) <3

Nej gott folk, Det var väl allt jag hade att säga för ikväll. Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll :)

Ciao ciao.

2 Maj 2010 - Första träffen <3

Datum: 2010-05-03
Tid: 00:06:13
Hejsan!

Här har ni en extremt mkt mega glad liten Madde.
Jag har äntligen för första gången idag fått träffa min brorson. Det var ett magiskt ögonblick :)
Vi åkte hemmifrån vid 19.10 ungefär och var hemma hos min storebror och min svägerska vid 19.30 tiden. Och när vi kom upp i lägenheten och fick se denna pytte lilla krabat så var det helt magiskt och underbart :D
Fick en hel del bilder på min lilla snuttegos oxå, Det är ju bara ett måste när man för första gången har blivit faster och äntligen fått träffa det lilla miraklet oxå ju :)
Vissa bilder (På mig) kan tyckas vara väldigt så opassande, Men det är bilder Martin tagit när jag höll i lillprinsen, Så bry er inte om mig på bilderna utan kolla på miraklet ist för det är honom man vill se på hela tiden. Man kan lixom inte släppa blicken från honom. Han är så liten, Goo, Fin och helt underbar <3

Amanda tyckte det var intressant när han gjorde ljud ifrån sig, Då stod hon nästan lutad över honom och kollade faccinerat, Precis som att "Vad är det för ljud, Vad är det för ngt intressant". Men hon visste att han var en bebis för hon pekade flera gånger på honom och sa "Bebi". Det var jätte roligt faktist. Ville försöka få en bild på henne när hon satt brevid honom och tittade på honom, Men det var så svårt för så fort kameran kom fram så ville hon inte mer :(. Men det kommer komma bild på kusinerna tillsammans sen en dag hihii :D <3

Här är iaf bilderna från idag:


Fasters snuttegos i babysittern när vi kom, Kunde ine hålla fingrarna i styr utan var tvungen att ta massa foton direkt hehe :D <3



Jag och min lilla snuttegos, Jag mös så mkt jag kunde och så mkt det bara gick. Ville inte släppa honom ifrån mig för han var så liten och goo :D <3



Amanda leker tuffing i sin pappas keps, Krille fotades utan att vara bered på det och Sofia satt bara i soffan och tittade och var blyg :) <3



Snuttisen i sin pappas knä, Han bara låg där och mös det lilla charmtrollet :) <3



Lillfisen i "Fabror" Martins famn och gosar :) <3

Har verkligen sett fram emot denna dagen och den har verkligen varit efterlängtad. Äntligen fick vi träffa lillprinsen, Hålla honom och mysa & gosa med honom. Vi längtar redan till nästa gång vi träffas :). Då skulle dom komma till oss så skulle vi grilla lite och så :), Kommer verkligen bli jätte trevligt :D

Denna kvällen har varit helt fantastisk och underbar. Tack för att vi fick komma Krille & Zandra. Hoppas att ni tyckte om det lille Elias fick utav oss. Vi ser fram emot nästa träff snart :) <3

Nej, Våra barn sover så det skall vi snart oxå göra, Vet inte riktigt när Annelie kommer imorron och hämtar Sofia. Hjärtat börjar ju jobbar klockan 07.00 och jag känner hur ögonen börjar hänga.

Ciao ciao.

1 Maj 2010 - Filmer <3

Datum: 2010-05-01
Tid: 09:34:47
Hejsan!

Det blir ett snabbt inlägg så här på morron kvisten hehe :P
Det blev en relativit tidig kväll igår. Skulle egentligen ha fått besök med dom dök aldrig upp så vi sket i vilket och gick och la oss. Båda barnen sov ju redan, Sofia gick och la sig vid 21.00 tiden för då var hon trött, Sen somnade väl Amanda vid 22.00 tiden ngn gång och sov hela natten :)
Klockan 01.30 på natten ringde det i Martins mobil, Då var det dom som skulle kommit tidigare på kvällen men som då inte dök upp, Martin svarade inte för att vi låg ju faktist och sov. Som tur var så hade han den på ljudlös, Men jag hörde att den vibbrerade och sa till Martin. Hur kan man ringa klockan halv 2 på natten om man inte hört av sig tidigare och talat om ifall man kommer elr inte? Vad förväntade dom sig, Att vi skulle vara vakna och sitta uppe halva natten för att vänta och se ifall dom kom? Nej tack, Så vi gick och la oss och sket i vilket.

Idag skall vi åka hem till min pappa och bonusmamma, Vi skall ha en hel dag med dom idag. Skall bli så otroligt skönt att komma hemifrån och bara slapp och softa :D. Vi skall äta middag där så det skall bli så extremt jäkla gott :D. Jag skall försöka hjälpa min bonusmamma med hennes blogg sida hon har. Hon har ju en egen hemsida som hon skriver på ist för som jag då som har på blogg.se, Så har hon sitt eget domännamn och sen .se :) Får se om jag lyckas med dom koderna, Har ju aldrig gjort om ngn hemsida förr, Men det skall väl vara första gången för allt hehe :P

Rebecca - Jag har ändrat texten i det tidigare inlägget med filmen på Amanda, Det var jag som tänkte helt fel den dagen för menningen var att jag skulle lägga in filmen på henne när hon smakade på citron nämligen hehe :P

För ett tag sedan så spelade jag in blomman när hon smakade på citron, Det var tydligen väldigt surt hehe :P



Hennes min ser ju verkligen rolig ut hehe :P, Man känner sig lite taskig men i dagens samhälle så gör i stort sett varenda förälder så på sina barn bara för att se deras roliga miner, Och jag kunde inte låta bli hehe :P <3

Nej nu skall vi äta frulle här hemma så vi blir klara tills vi skall iväg hehe :D

Ciao ciao.